Ο Βαλτινός ως... μάγος Γκάνταλφ!

SHOWBIZΟ Βαλτινός ως... μάγος Γκάνταλφ!Δευτέρα, Δεκέμβριος 22, 2014 - 16:10

Αν ο Ιαν ΜακΚέλεν δεν μπορούσε να παίξει για κάποιο λόγο τον μάγο Γκάνταλφ στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» ή στην τριλογία του «Χόμπιτ», ο Γρηγόρης Βαλτινός θα μπορούσε πολύ εύκολα να του πάρει τον ρόλο και να σημειώσει επίσης μεγάλη επιτυχία!

Ο ηθοποιός υποδύεται τον παλιό χρόνο στη μουσικοχορευτική παράσταση «Δώδεκα παρά δώδεκα», που ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής και βασίζεται στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, κάνοντας και ανάλογη εμφάνιση.

Με μακριά λευκά μαλλιά και γένια και φορώντας μαύρα ρούχα (με μια μακριά κάπα από πάνω), ο Βαλτινός, εντελώς αγνώριστος, διηγείται τις περιπέτειες του έτους που ετοιμάζεται να φύγει! Μοιάζει, δε, εκπληκτικά με τον γκρίζο μάγο του Τόλκιν, που πρωταγωνιστεί στις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον.

Οσο για τον νέο χρόνο; Τον ενσαρκώνει ο Πάνος Μουζουράκης, ο οποίος έρχεται φρέσκος φρέσκος και... μοντέρνος να αναλάβει δράση για 12 ολόκληρους μήνες. Ετούτος είναι ντυμένος στα λευκά: φανελάκι, γιλέκο, εμπριμέ παντελόνι-φουφούλα και άσπρα παπούτσια αποτελούν το κοστούμι του, ενώ το... look ολοκληρώνεται με λευκή κάπα και γυαλιά ηλίου.

Οι δυο τους, παλιός και νέος χρόνος, συναντιούνται στον προθάλαμο του χωροχρόνου λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Ομως δεν είναι μόνοι τους! Στην παρέα μπαίνουν δεινόσαυροι, Ρωμαίοι εκατόνταρχοι, πειρατές, αρλεκίνοι, πιγκουίνοι και ένας λευκός μονόκερως, οι οποίοι επίσης περιμένουν την αλλαγή του έτους. Κι όλα αυτά με πολλή μουσική, χορό και τραγούδι.

Το πρωτοχρονιάτικο μουσικόραμα -σε δώδεκα σκηνές και μια κλεψύδρα, όπως σημειώνει η παραγωγή- απευθύνεται σε παιδιά άνω των τεσσάρων ετών, που καλούνται να ζήσουν τη μαγεία της Πρωτοχρονιάς αλλά και όσα συμβαίνουν... πίσω από τη «χρονική κουρτίνα». Τη μουσική του παραμυθιού υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος παραβρέθηκε στην πρεμιέρα με τη μητέρα του, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Φωκά Ευαγγελινού.
Στο πλευρό του συντρόφου της Πάνου Μουζουράκη βρέθηκε η Μαρία Σολωμού, που κατέφθασε στο Μέγαρο χαμογελαστή, αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Οι περιπέτειες του Πίκου Απίκου στο Rex
Το «Δώδεκα παρά δώδεκα» δεν είναι το μόνο έργο του Ευγένιου Τριβιζά που μπορούν να απολαύσουν φέτος τα παιδιά κάθε ηλικίας! Η «είναι μία, μόνο μία, η ονειρεμένη Φρουτοπία» επέστρεψε τριάντα χρόνια μετά, με τον «δαιμόνιο ρεπόρτερ» Πίκο Απίκο να ψάχνει εναγωνίως τον Μανώλη τον μανάβη. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο θέατρο, με τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη (τον τηλεοπτικό γεωπόνο Θανάση στη μεγάλη επιτυχία του Mega «Κάτω Παρτάλι») να κρατάει τον ρόλο του θρυλικού δημοσιογράφου. Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου και η μουσική του Δήμου Αναστασιάδη, ενώ οι στίχοι των τραγουδιών έχουν την υπογραφή του Τριβιζά. Ολοι οι ήρωες που αγαπήσαμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά των 80s, η Μάτα η Ντομάτα, ο Αιμίλιος το Μήλο, η Μαρουλίτα το μαρούλι, ο Αρχέλαος το λαχανιασμένο λάχανο, ο Θάνος το κολοκυθάκι και οι κάτοικοι της Φρουτοπίας βρίσκονται ξανά... ανάμεσά μας και μας υπόσχονται ακόμη μία περιπέτεια αφάνταστου ηρωισμού και κατάπτυστης... προδοσίας, με υπέροχες θυσίες και ασίγαστα μίση, τολμηρές προσδοκίες και αποτρόπαιες δολοπλοκίες που θα προκαλέσουν καρδιοχτύπι αλλά και ρίγη ευτυχίας.

Θα καταφέρει, άραγε, ο Πίκος Απίκος να λύσει και πάλι το μυστήριο της εξαφάνισης του Μανώλη του Μανάβη; Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσει το τρομερό Φρουκτήνος; Θα βοηθήσει τον Ανανία το πεπόνι να βρει τη βούλα του;

Ελισσάβετ Κυρίτση

Keywords
Τυχαία Θέματα