Ο Τούρκος υπ. Υγείας καλεί τώρα τους Ελληνες γιατρούς να δουλέψουν στη χώρα του

15:39 1/8/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ Τούρκος υπ. Υγείας καλεί τώρα τους Ελληνες γιατρούς να δουλέψουν στη χώρα τουΠαρασκευή, Αύγουστος 1, 2014 - 15:32

ΑΛΛΑΞΕ... τροπάρι ο Τούρκος υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Μόλις πριν από λίγο καιρό είχε κατηγορήσει την Ελλάδα ότι διακατέχεται από κόμπλεξ, επειδή δεν έχει προχωρήσει η δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Τώρα όμως απευθύνει πρόσκληση

στους Ελληνες γιατρούς που επιθυμούν να εργαστούν στο εξωτερικό να προτιμήσουν την πατρίδα του!
Ο Τούρκος υπουργός Υγείας ανέφερε στους δημοσιογράφους τα τραγικά κενά που παρουσιάζει το σύστημα υγείας της χώρας του, καθώς και την ανάγκη να καλυφθούν αυτά με γιατρούς από το εξωτερικό, κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ».

Μάλιστα αναφέρθηκε ειδικά στους Ελληνες γιατρούς και τους προσκάλεσε να εργαστούν στην Τουρκία, ξεχνώντας προφανώς τα προκλητικά σχόλια που είχε κάνει για την Ελλάδα λίγες ημέρες νωρίτερα. «Η Ελλάδα έχει πάρα πολύ μεγάλο αριθμό γιατρών. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που διαθέτουμε, στην Ελλάδα αντιστοιχούν 61 γιατροί ανά 10.000 κατοίκους, όταν εμείς έχουμε μόλις 17 γιατρούς» δήλωσε στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Ξέρουμε ότι περίπου 15.000 Ελληνες γιατροί θα δουλέψουν τα επόμενα χρόνια στη Γερμανία και άλλοι 7.000 θέλουν να εργαστούν στο εξωτερικό. Τους χρειαζόμαστε! Τους καλώ να έρθουν στην Τουρκία. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές. Τους καλώ να έρθουν να προσφέρουν στη χώρα μας τις γνώσεις τους». Το νομικό σύστημα της Τουρκίας δεν επιτρέπει την εργασία σε ξένους πολίτες, όμως σύντομα το γραφειοκρατικό εμπόδιο θα ξεπεραστεί, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες.
Η Τουρκία, κατά τον Μουεζίνογλου, έχει ανάγκη από 20.000 γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων και 10.000 γενικούς γιατρούς. Προκειμένου να προσληφθούν, θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις στην τουρκική γλώσσα και να λάβουν βαθμολογία τουλάχιστον «Β».

Keywords
Τυχαία Θέματα