«Ο Στεφανάκης με είχε σε ροζ βίντεο και με εκβίαζε»

12:19 7/5/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ δίκη για τον θάνατο της Φαίης«Ο Στεφανάκης με είχε σε ροζ βίντεο και με εκβίαζε»Τετάρτη, Μάιος 7, 2014 - 12:13

«Με εκβίαζε ότι θα διέδιδε ένα βίντεο με τις ερωτικές μας περιπτύξεις»! Αυτό υποστήριξε -ανάμεσα σε πλήθος δακρύων και λυγμών- για τον άνδρα που χτύπησε μέχρι θανάτου την αδελφή της Φαίη τον Απρίλιο του 2013 η 32χρονη Μαριαλένα Μπλάχα. Η κατηγορουμένη καταθέτοντας χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο -μετά την απόφαση της έδρας να διατάξει την αυτοπρόσωπη παρουσία της- επικαλέστηκε το καυτό βίντεο από την ερωτική της συνεύρεση με τον μετέπειτα σύντροφο της αδελφής της Βαγγέλη Στεφανάκη, αλλά και τον φόβο που της προκαλούσε ο 26χρονος κατηγορούμενος, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την προσπάθειά της να τον «καλύψει» στην κατάθεσή της στις Αρχές.

«Με τον Στεφανάκη είχαμε σχέση που κράτησε μία εβδομάδα. Ηταν λίγο προτού εκείνος τα φτιάξει με την αδελφή μου. Συνευρεθήκαμε ερωτικά μία φορά και τότε τραβήχτηκε και το επίμαχο βίντεο» κατέθεσε με φωνή που έβγαινε μετά βίας η Μαριαλένα.

Η 32χρονη, η οποία προσήλθε στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τον πρώην σύζυγό της και αποφεύγοντας τις κάμερες και τους φωτογράφους, εμφανίστηκε μετανιωμένη για την πράξη της, αποδίδοντάς την στον τρόμο που της προκαλούσε ο Στεφανάκης και στις συνεχείς πιέσεις που της ασκούσε.

«Ημουν σε κακή κατάσταση. Φοβόμουν μην κάνει κακό σε μένα ή στην οικογένειά μου. Οι απειλές του με τρομοκρατούσαν. Δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανέναν. Ημουν σαν πρόβατο...» υποστήριξε μεταξύ άλλων η κατηγορούμενη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

«Μακάρι να μην τον είχα γνωρίσει ποτέ ούτε εγώ ούτε η αδελφή μου» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στη νύχτα της 6ης Απριλίου, η Μαριαλένα υποστήριξε πως πληροφορήθηκε το πρωί του Σαββάτου το συμβάν από τον κατηγορούμενο.

«Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ήταν ανάγκη να με δει. Τον συνάντησα και μου είπε ότι τσακώθηκε εκείνο το βράδυ με την αδελφή μου γιατί τον έπαιρναν τηλέφωνα άλλοι και του έλεγαν διάφορα για τη Φαίη. Εκείνος της τα είπε, τσακώθηκαν και τη χτύπησε».

Η 32χρονη παραδέχθηκε το σενάριο που αποφάσισαν να στήσουν για να καλύψουν τον Στεφανάκη. «Είπαμε ότι βρέθηκε από έναν φίλο χτυπημένη κοντά στο σπίτι μας. Κι εγώ συμφώνησα σε αυτό. Είπα και στον Κάκαρη να πει τα ίδια, έπειτα από πίεση που δέχθηκα από τον κατηγορουμένο. Δεν ήθελα να προστατεύσω κανέναν, απλώς φοβόμουν» ισχυρίστηκε.

«Ο πατέρας μου ήξερε»

Στην κατάθεσή της η κατηγορουμένη δεν δίστασε να στραφεί και κατά του ίδιου της του πατέρα, υποστηρίζοντας πως αν και ήξερε ότι ο κατηγορούμενος είχε φερθεί και στο παρελθόν βίαια στην κόρη του, όμως δεν είχε κάνει κάτι για να αποτρέψει το μοιραίο.

«Ο πατέρας μου ήξερε την αλήθεια, γνώριζε ότι η Φαίη είχε ξαναχτυπηθεί στο παρελθόν από τον Στεφανάκη, αλλά δεν είχε γίνει κάτι» τόνισε. Αναφερόμενη στην ημέρα της κηδείας της αδελφής της, η Μαριαλένα υποστήριξε -διαψεύδοντας την κατάθεση του πατέρας της- ότι πήγε με συνοδεία αστυνομικών γιατί είχε δεχθεί απειλές ότι θα τη λιντσάρουν. Απαντώντας γιατί δεν παρέστη στο μνημόσυνο, είπε ότι έπρεπε να δουλέψει γιατί ήταν άνεργη και ο πατέρας της της ζητούσε να του πληρώνει ενοίκιο για το πατρικό σπίτι της μητέρας της στο οποίο έμενε.

«Οταν ο ίδιος μου ο πατέρας δεν νοιαζόταν αν έχω να φάω, δεν είχα άλλη επιλογή, έπρεπε να δουλέψω. Γι' αυτό πήγα στον διαγωνισμό μορφολογίας σκύλων, για τον οποίο πληρώθηκα 100 ευρώ, τα οποία έδωσα αμέσως στον πατέρα μου, μόλις γύρισα» εξήγησε.

«Μου ζήτησε να πω ψέματα ότι τη βρήκα χτυπημένη»

ΤΗ ΜΑΡΙΑ-Ελένη Μπλάχα υπέδειξε, καταθέτοντας στο δικαστήριο, ως το πρόσωπο που του ζήτησε να πει ψέματα για το τι συνέβη τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου ο Θανάσης Κάκαρης, με το αυτοκίνητο του οποίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η Φαίη μετά τον ξυλοδαρμό της. «Μου είπε να πω ότι τη βρήκα εγώ χτυπημένη στον δρόμο και την πήγα στο νοσοκομείο, για να μην ταραχτεί ο πατέρας της» υποστήριξε ο μάρτυρας, που παραδέχθηκε πως βρισκόταν στο σπίτι του κατηγορουμένου Vink Churrel, όταν έφτασε εκεί ο Βαγγέλης Στεφανάκης, με την 23χρονη να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση στο όχημά του. Οπως ισχυρίστηκε μάλιστα πριν από την κατάθεσή του στους αστυνομικούς, η Μαρία-Ελένη του ζήτησε να επιβεβαιώσει τη δική της εκδοχή «για να μην την κάψει», ενώ αναφερόμενος στη στάση της μετά το τραγικό συμβάν ανέφερε χαρακτηριστικά πως η 32χρονη «δεν ήταν καθόλου ταραγμένη, ήταν σαν να πήγαινε για καφέ». Μολονότι άφησε αρκετά αναπάντητα ερωτήματα, επικαλούμενος κενά... μνήμης, ο μάρτυρας είπε στο δικαστήριο πως τα τραύματα της Φαίης δεν μπορεί να προκλήθηκαν από ένα μόνο χαστούκι. Ερωτηθείς ωστόσο για το αν ο Στεφανάκης είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, υποστήριξε πως πιστεύει ότι ο κατηγορούμενος δεν ήθελε να γίνουν έτσι τα πράγματα. «Φοβόταν για την κατάσταση της 23χρονης κι έλεγε πως “αν πάθει κάτι η Φαίη, θα στουκάρω με 200”...» τόνισε ο μάρτυρας.

Ενσταση ακυρότητας υπέβαλε η κατηγορουμένη

ΟΤΙ καταστρατηγήθηκαν τα δικαιώματα της 32χρονης κατηγορουμένης με την από έδρας εξέτασή της υποστήριξε ο συνήγορός της Θανάσης Πλεύρης, ο οποίος υπέβαλε αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας. Η Μαρία-Ελένη Μπλάχα, που -εκτός από κατηγορούμενη στην υπόθεση- είχε παρασταθεί στο δικαστήριο και ως πολιτική ενάγουσα, κλήθηκε από την πρόεδρο να καταθέσει, γεγονός που, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, «έπληξε τα υπερασπιστικά της δικαιώματα», αφού άνοιξε τα «χαρτιά της» από την αρχή της δίκης και όχι στο τέλος, όταν απολογούνται οι κατηγορούμενοι σε μια υπόθεση. «Οι ρόλοι ταυτίζονται μεν, ωστόσο είναι δικονομικά διακριτοί» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας να απορριφθεί το αίτημα ακυρότητας που υπέβαλε μέσω του συνήγορου της η 32χρονη. Επειτα από σύντομη διακοπή, το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η Μαρία-Ελένη Μπλάχα να παραιτηθεί από την πολιτική αγωγή και να μην εξεταστεί από τους υπόλοιπους παράγοντες της δίκης.

Η μάρτυρες που αποκάλυψε τον παράνομο δεσμό και οι συνεχείς παρενοχλήσεις

Ενα λάθος με διάρκεια μίας εβδομάδας χαρακτήρισε τη σχέση της με τον 26χρονο Βαγγέλη Στεφανάκη η Μαριαλένα Μπλάχα, υποστηρίζοντας πως η ίδια διέκοψε τον δεσμό και ότι ο κατηγορούμενος ήταν επιπόλαιος. «Στην αρχή η Φαίη δεν γνώριζε για τη σεξουαλική επαφή μου με τον Στεφανάκη. Μετά της το είπα η ίδια, γύρω στον Μάρτιο. Νευρίασε και με τους δύο, αν και προσπάθησα να της εξηγήσω ότι δεν κινδυνεύει από εμένα, ότι ήταν ένα λάθος» κατέθεσε η 32χρονη. «Ηταν πολύ θυμωμένη και έφυγε από το σπίτι όπου μέναμε μαζί» πρόσθεσε.

Οταν ρωτήθηκε για το αν επιχείρησε να διατηρήσει επαφές με τον κατηγορούμενο, η Μαριαλένα υποστήριξε ότι έτυχε να μιλήσουν κάποιες φορές στο τηλέφωνο, κυρίως για να μεσολαβήσει στην αδελφή της και να της εξηγήσει ότι η ίδια δεν αποτελούσε απειλή για εκείνη.

Ωστόσο, μια εντελώς διαφορετική εκδοχή για το μοιραίο ερωτικό τρίγωνο των αδελφών Μπλάχα με τον Στεφανάκη έδωσε η φίλη της Φαίης, Ιωάννα Μαρμαρά καταθέτοντας χθες στο δικαστήριο. Η μάρτυρας υποστήριξε ότι η 32χρονη συνέχιζε να παρενοχλεί τον Στεφάνακη ακόμη κι αφότου εκείνος της ξεκαθάρισε ότι επέλεξε να είναι με την αδελφή της. Οπως εξήγησε, η Φαίη ανακάλυψε μόνη της τον παράνομο δεσμό της αδελφής της με τον σύντροφό της. «Είχε κάποιες υποψίες, οι οποίες ενισχύθηκαν ένα βράδυ που κοιμήθηκαν όλοι μαζί στο ίδιο κρεβάτι. Εκεί άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι παίζει. Ενα άλλο βράδυ παρακολούθησε τη Μαριαλένα και την είδε να μπαίνει στο σπίτι του Στεφανάκη. Εκείνος αρχικά αρνήθηκε τη σχέση, αλλά μετά το παραδέχθηκε».

Οπως ανέφερε η μάρτυρας, ο Στεφανάκης ξέκοψε από τη Μαριαλένα γιατί ήθελε να είναι με τη Φαίη και τότε εκείνη έδιωξε την αδελφή της από το σπίτι για να την εκδικηθεί επειδή ζήλευε. «Η Φαίη μάλιστα μου είπε ότι η αδελφή της έπαιρνε τηλέφωνο τον Βαγγέλη και του έλεγε ότι, αν δεν χώριζε, εκείνη θα αυτοκτονούσε» ανέφερε η Ιωάννα Μαρμαρά. Τόνισε ακόμη πως η Μαριαλένα προσπαθούσε διαρκώς να διαβάλλει τη Φαίη στον κατηγορούμενο και ότι η 32χρονη, όταν ο Στεφανάκης την απέρριψε, ερχόταν στο καφέ όπου εργαζόταν η Φαίη με φίλες της και «την έκραζαν λέγοντάς της κοροϊδευτικά “ουστ”».

Ντέμη Ντάβαρη
Φωτό: Χρηστος Ζήνας

Keywords
Τυχαία Θέματα