Το τροχόσπιτο που... κολυμπάει

19:01 6/5/2014 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΤο τροχόσπιτο που... κολυμπάειΤρίτη, Μάιος 6, 2014 - 18:55

ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ όψεως μοιάζει με ένα κοινό τροχόσπιτο. Λευκό, με μεγάλα παράθυρα, ρόδες και αρκετό εσωτερικό χώρο ώστε να κοιμίσει μια οικογένεια που της αρέσει να ταξιδεύει με το αυτοκίνητο και να σταθμεύει σε όποιο σημείο την εμπνέει περισσότερο να απολαύσει τις διακοπές της. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, αν το σημείο αυτό τύχει να είναι παραθαλάσσιο, τότε το πρωτοποριακό τροχόσπιτο της γερμανικής εταιρίας Sealander μετατρέπεται σε βάρκα! Το Schwimmcaravan αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο αμφίβιο τροχόσπιτο, καθώς διαθέτει έναν κοίλο

πάτο που του επιτρέπει να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας. Η πλοήγηση καθίσταται δυνατή από ηλεκτρικό κινητήρα, οι μπαταρίες του οποίου επαναφορτίζονται καθ' οδόν μέσω του εναλλάκτη του αυτοκινήτου. Χάρη στον οικολογικό χαρακτήρα του, το Schwimmcaravan έχει πάρει το πράσινο φως να ταξιδεύει σε προστατευμένες περιοχές ή όπου απαγορεύεται η διέλευση μηχανοκίνητων σκαφών.

Μάλιστα, το γεγονός ότι διαθέτει και ρόδες, το καθιστά ανεξάρτητο από συστήματα ρυμούλκησης στο νερό, όταν ο ιδιοκτήτης του είναι έτοιμος να σαλπάρει. Η κατασκευή του Schwimmcaravan είναι πολύ ελαφριά και συνδυάζει όλες τις απαραίτητες ανέσεις, διαθέτοντας ακόμη και κουζίνα, ενώ όλα τα έπιπλα είναι τέτοια, που με μερικές απλές κινήσεις το ευρύχωρο καθιστικό μετατρέπεται σε μια συζυγική κρεβατοκάμαρα. Διατίθεται ακόμα σύστημα κλιματισμού και θέρμανσης, ενώ παρέχεται στον ιδιοκτήτη η δυνατότητα εσωτερικής διακόσμησης βάσει του προσωπικού του γούστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οροφή του τροχόσπιτου μπορεί να αφαιρεθεί πλήρως, για όσους αγαπούν το μαύρισμα ή θέλουν απλώς να απολαμβάνουν τον καλοκαιρινό ουρανό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η τιμή του Schwimmcaravan κυμαίνεται στα 16.000 ευρώ.


Αφροδίτη Ραυτοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα