Ο Σπαρτιάτης από την Καλιφόρνια που προσεύχεται για τη σωτηρία της Ελλάδας

13:54 5/6/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ Σπαρτιάτης από την Καλιφόρνια που προσεύχεται για τη σωτηρία της ΕλλάδαςΠαρασκευή, Ιούνιος 5, 2015 - 13:49

Ηρθε από την άλλη άκρη του κόσμου για να προσευχηθεί μπροστά στο κτίριο της Βουλής και να ζητήσει από τον Θεό να σώσει τη χώρα μας ένας 60χρονος Ελληνοαμερικανός, που έκανε υπερατλαντικό ταξίδι από την Καλιφόρνια, όπου ζει εδώ και 40 χρόνια! Η «Espresso» εντόπισε χθες τον 60χρονο Δημήτρη Κουντούρη την ώρα που έλεγε την προσευχή του στη συμβολή των οδών Ακαδημίας

και Βασ. Σοφίας κρατώντας ένα πλακάτ και μια ελληνική σημαία. Η ασυνήθιστη σκηνή μαγνήτιζε τα βλέμματα των περαστικών.

Δεύτερη ευκαιρία

«Στην Αμερική έκανα τρελή ζωή! Πολλά πράγματα που δεν λέγονται!» αποκαλύπτει ο ομογενής με καταγωγή από τη Σπάρτη και συνεχίζει την ιστορία του: «Ημουν μεγάλος υποκριτής, ένας άσωτος! Εχω αποκτήσει δέκα παιδιά, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια, τα οποία λατρεύω. Ομως, λόγω της άστατης ζωής μου έφτασα στον πάτο». Ο Ελληνοαμερικανός είδε τη ζωή του να βυθίζεται σε τέλμα, όταν ξαφνικά έγινε κάτι που χαρακτηρίζει θαύμα: «Οταν φτάνεις σε τέτοια κατάσταση, τότε ζητάς βοήθεια από τον Θεό. Αυτό έκανα και εγώ. Του ζήτησα μια δεύτερη ευκαιρία και μου την έδωσε! Με λυπήθηκε και με βοήθησε να σταθώ ξανά όρθιος. Μου έδωσε ξανά ζωή».

Αυτό τον έκανε να πιστέψει πως ο Θεός θα δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και στην πατρίδα του, απλώς αν το ζητήσει. «Αφού την έδωσε σε έναν άνθρωπο σαν και μένα, γιατί να μη δώσει και στην Ελλάδα μας; Ετσι ήρθα από την Καλιφόρνια για να προσευχηθώ για να βγει η χώρα μας από το αδιέξοδο» τονίζει. Προτού επιστρέψει στην Αμερική, ο Δημήτρης Κουντούρης θα επισκεφτεί συγγενείς και φίλους στη Σπάρτη.

Γιούλη Σταρίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σπαρτιάτης, Καλιφόρνια, Ελλάδας,spartiatis, kalifornia, elladas