Ο Λεωνίδας και οι «300» στο Λονδίνο

ΚΟΣΜΟΣTHIS IS LONDONΟ Λεωνίδας και οι «300» στο ΛονδίνοΠαρασκευή, Οκτώβριος 3, 2014 - 13:18

Ετριβαν τα μάτια τους οι Λονδρέζοι που έτρεχαν να προλάβουν το τρένο για να φτάσουν πρωί πρωί στη δουλειά τους. Οι κυλιόμενες σκάλες του μετρό ήταν γεμάτες ημίγυμνους άνδρες με χλαμύδες, ακόντια, ασπίδες και αγριεμένο βλέμμα, που έμοιαζαν να έχουν φτάσει στη βρετανική πρωτεύουσα από κάποιον λάθος υπολογισμό μηχανής του χρόνου!

Η εμφάνιση
Οι εντυπωσιακής διάπλασης άνδρες με τα μικροσκοπικά δερμάτινα εσώρουχα δεν

ήταν οι «αληθινοί» 300 του Λεωνίδα που ταξίδεψαν στο Λονδίνο ως εκδικητές για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Ηταν καλογυμνασμένοι κομπάρσοι που επελέγησαν για την εντυπωσιακή και αν μη τι άλλο πρωτότυπη προώθηση της ταινίας «300: Rise of an Empire», που μπορεί να μην είναι νέα στις σκοτεινές αίθουσες, κυκλοφόρησε όμως σε Blu-Ray και DVD, οπότε έπρεπε να γίνει γνωστό για να πουλήσει.

Η ταινία είναι σίκουελ της κινηματογραφικής επιτυχίας του 2006 «300» και παρακολουθεί τη συνέχεια της ιστορίας από το σημείο που ο Λεωνίδας (Τζέραρντ Μπάτλερ) και οι μαχητές του σφαγιάζονται στις Θερμοπύλες. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο της πλοκής είναι η Εύα Γκριν ως Αρτεμισία, βασίλισσα της Αλικαρνασσού, που είχε διαφωνήσει με τον Ξέρξη για τη διεξαγωγή της ναυμαχίας της Σαλαμίνας.
Πάντως, οι «300» που συνωστίσθηκαν στις αποβάθρες δεν προκάλεσαν φόβο. Το αντίθετο μάλιστα, οι αντιδράσεις ήταν από μηδενική -χαρακτηριστικό της ψυχραιμίας και του σνομπ attitude των Βρετανών- μέχρι χαμόγελο!

Οι γυναίκες ήταν αυτές που έδειξαν να το διασκεδάζουν περισσότερο, καθώς οι καλλίγραμμοι «Σπαρτιάτες» τις πείραζαν με γκριμάτσες ή κάνοντας επίδειξη των δουλεμένων μυών τους. Οι άντρες Λονδρέζοι ήταν μάλλον πιο συγκρατημένοι και ίσως κομπλεξαρισμένοι από τη διάπλαση που έβλεπαν μπροστά τους πρωί πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα