ΜΠΑΜ! Η έκρηξη με νεκρούς που ετοίμαζαν για αύριο

COVER STORYΣχεδίαζαν χτύπημα σε εφοπλιστές - επιχειρηματίεςΜΠΑΜ! Η έκρηξη με νεκρούς που ετοίμαζαν για αύριοΠαρασκευή, Οκτώβριος 3, 2014 - 12:32

Μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα -ιδιαίτερα αιματηρό μάλιστα, καθώς θα γινόταν με εξαιρετικά επικίνδυνα εκρηκτικά- προετοίμαζε ο μυστηριώδης 30χρονος άνδρας που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης έξω από γκαράζ-γιάφκα στην περιοχή του Βύρωνα και φέρεται από την ΕΛ.ΑΣ.

να έχει σχέση με την ομάδα Μαζιώτη! Η επίθεση θα γινόταν αύριο, με πιθανούς στόχους εφοπλιστές, επιχειρηματίες ή τα γραφεία της Ν.Δ.

Ωστόσο παρά τη σύλληψή του, στην Αντιτρομοκρατική επικρατεί έντονη ανησυχία, καθώς ο άνθρωπος που έχουν στα χέρια τους είναι παντελώς άγνωστος στην ΕΛ.ΑΣ., τα αποτυπώματα του δεν υπάρχουν σε κανένα αρχείο της Αστυνομίας, ενώ καμία ειδική υπηρεσία -ακόμα και η ΕΥΠ- δεν έχει καμία αναφορά στο συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο μιλά σπαστά ελληνικά, αλλά άπταιστα ιταλικά!

Κωδικοί

Οι ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντος «δείχνουν» ως στόχους τα γραφεία της Ν.Δ στη λεωφόρο Συγγρού, τον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Θεόδωρο Φέσσα, πρόεδρο του ΣΕΒ και βασικό μέτοχο της εταιρίας Info Quest, τη σύζυγό του Μαρία Τσελέντη, τα γραφεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, αλλά και τον πρόεδρό της Θεόδωρο Βενιάμη. Στις ίδιες σημειώσεις οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη τα γραφεία των εταιριών Capital, Siemens και Info Quest.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Τσακνάκη, στις σημειώσεις βρέθηκαν κωδικοί, όπως «τάπερ», «ποδήλατα» και «λουκάνικα». Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις επισημάνσεις για καταστήματα πώλησης φιαλών οξυγόνου και ασετιλίνης, κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν -όπως είπε άλλωστε ο ίδιος ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.- ότι οι τρομοκράτες θα χτυπούσαν τον στόχο τους με τον συγκεκριμένο εκρηκτικό συνδυασμό οξυγόνου και ασετυλίνης, που είναι άκρως θανατηφόρος!

Στον σάκο που είχε στην κατοχή του ο 30χρονος μυστηριώδης άνδρας βρέθηκε ένα απόκομμα εφημερίδας με τίτλο «Τα κορόιδα πληρώνουν, τα πλοία σαλπάρουν», αναφερόμενο σε Ελληνες εφοπλιστές που δεν έχουν ελληνικές σημαίες στα βαπόρια τους.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις αναλυτικές σημειώσεις για τα δρομολόγια που ακολουθεί καθημερινά ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και τις σημειώσεις για τα γραφεία της εταιρίας του και τα αναλυτικά σχεδιαγράμματα του λιμανιού του Πειραιά, κάνει τους αστυνομικούς να εικάζουν ότι ο στόχος των τρομοκρατών είναι πρόσωπο από τον εφοπλιστικό χώρο.

Οι ημερομηνίες που είχε σημειώσει ο μυστηριώδης άνδρας (συγκεκριμένα, 3 Οκτωβρίου «πρόβα τζενεράλε» - 4 Οκτωβρίου «τάπερ», «ποδήλατα» λουκάνικα», αλλά και μια χρονομέτρηση από τη λεωφόρο Αμφιθέας μέχρι και το γκαράζ του Βύρωνα, «16 λεπτά») δείχνουν στους αστυνομικούς ακόμη έναν πιθανό σημαντικό στόχο, που δεν είναι άλλος από τα γραφεία της Ν.Δ. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, 4η Οκτωβρίου είναι η επέτειος ίδρυσης της Ν.Δ. και εκείνη την ημέρα θα γίνουν επίσημες εκδηλώσεις στα γραφεία του κόμματος.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε ότι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής διεξήχθησαν με άκρα μυστικότητα και ο μόνος που ενημερωνόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., το τελευταίο 10ημερο του Σεπτεμβρίου προέκυψε η πληροφορία για το γκαράζ της οδού Δενισλή, για το οποίο στο ενοικιαστήριο που είχε συνάψει ο ιδιοκτήτης με άτομο που είχε πλαστή ταυτότητα -υπαρκτού, όμως, προσώπου- υπάρχει το δακτυλικό αποτύπωμα του Νίκου Μαζιώτη! Δεν αποκλείεται να το είχε νοικιάσει ο ίδιος με ψεύτικα στοιχεία.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν στενά το γκαράζ και τελικά το βράδυ της Τετάρτης είδαν τον μυστηριώδη άνδρα να μπαίνει στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του. Ετσι, βρέθηκε στο γκαράζ η σχάρα από το αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας στο χτύπημα εναντίον της Τραπέζης της Ελλάδος.

Ο 30χρονος μιλά άπταιστα ιταλικά

Απταιστα ιταλικά αλλά λίγα σπαστά ελληνικά μιλά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», ο μυστηριώδης άντρας που κρατείται στην Αντιτρομοκρατική και αργά το βράδυ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εφετών που του άσκησε -μεταξύ άλλων- δίωξη για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι δεν υπάρχει το παραμικρό στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ. γι' αυτόν, ενώ ο ίδιος αρνείται να αποκαλύψει την ταυτότητά του, κάνει τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για «εισαγόμενο τρομοκράτη» μέσα από το δίκτυο γνωριμιών που έχει δημιουργήσει ο Νίκος Μαζιώτης σε συγκεκριμένες χώρες της Μεσογείου.

Ο Μαζιώτης

Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», μέσα από τους διαύλους επικοινωνίας που έχει δημιουργήσει με την Ιταλία και την Ισπανία, η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να αντλήσει στοιχεία για την ταυτότητα του μυστηριώδους άνδρα που βέβαια μπορεί να το «παίζει» Ιταλός για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Αλλωστε την εποχή που είχαν χαθεί τα ίχνη του Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα τόσο οι Ισπανοί όσο και οι Ιταλοί αστυνομικοί είχαν εντοπίσει αποτυπώματά του σε χώρους και καταλύματα που χρησιμοποιούν αντιεξουσιαστές! Κατά συνέπεια, μπορεί ο Νίκος Μαζιώτης να δέχτηκε βοήθεια από τους «συντρόφους» του του εξωτερικού προκειμένου να στήσει τον νέο Επαναστατικό Αγώνα.

Εκρηκτικός μηχανισμός στο Χ.Α.

Την άμεση κινητοποίηση της Αντιτρομοκρατικής προκάλεσε δέμα που στάλθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αποδείχθηκε πως περιείχε έναν ημιτελή εκρηκτικό μηχανισμό!

Το δέμα, που έφτασε χθες το πρωί στο Χ.Α., έφερε ως αποστολέα ταξιδιωτικό γραφείο από την Κέρκυρα και ανέγραφε ως παραλήπτη τον πρόεδρο του χρηματιστηρίου.

Μπαρούτι

Το ύποπτο δέμα πέρασε από την πύλη έρευνας με ακτίνες Χ και αμέσως σήμανε συναγερμός, καθώς διαπιστώθηκε πως περιείχε ποσότητα εκρηκτικής ύλης -συγκεκριμένα μαύρο μπαρούτι, καλώδια και μια αντίσταση λυχνίας- χωρίς όμως όλο αυτό το σύστημα να περιέχει το βασικό αντικείμενο για την πρόκληση της έκρηξης, δηλαδή τον πυροκροτητή.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έσπευσε στο σημείο. Αφού απενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός, μεταφέρθηκε στη συνέχεια στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εκτίμηση που κάνουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής για το τρομοδέμα είναι ότι ίσως πρόκειται για κάποιο απειλητικό μήνυμα με παραλήπτη τον πρόεδρο του Χ.Α.

Ο «σούπερ κοριός» οδήγησε στο Κολωνάκι

ΣΕ ΕΞΙ συνολικά συλλήψεις ατόμων προχώρησε η Αντιτρομοκρατική σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις έρευνες που πραγματοποίησε σε σπίτια και την ανακάλυψη ενός μικρού οπλοστασίου. Μάλιστα, προτού κάνουν ντου στο διαμέρισμα-γιάφκα στο Κολωνάκι, οι αστυνομικοί απάντησαν σε ενοίκους, οι οποίοι τους είδαν με τις άσπρες φόρμες και τους ρώτησαν τι κάνουν, πως είναι από συνεργείο απεντόμωσης! Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας, τα συγκεκριμένα άτομα (ηλικίας από 23 έως και 30 ετών, ανάμεσά τους κι ένας Αλβανός υπήκοος) κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, όπλων και ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως τουλάχιστον ο ένας από τους συλληφθέντες έχει περιφερειακή σχέση με την ένοπλη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς είχε συχνές τηλεφωνικές συνομιλίες με έναν κρατούμενο στις φυλακές για τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη οργάνωση. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Στο σπίτι στην Αθήνα, όπου φιλοξενούταν προσωρινά ο ένας 26χρονος, καθώς και στην οικία στη Θεσσαλονίκη ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, 121 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, 11 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 16 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων, πτυσσόμενο κλομπ, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, δύο δέκτες κι ένας πομπός ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων.

Στο μεταξύ, στα δύο σπίτια του 30χρονου, που φέρεται να είχε σχέσεις με κατηγορούμενο για τη συμμετοχή του στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία πλήρης αμυντική χειροβομβίδα, ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ, ένα περίστροφο διαμετρήματος 38 mm, 5.000 ευρώ, ένα αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τυφέκιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εδώ και μήνες είχαν ακούσει μέσω του «σούπερ κοριού» της Υπηρεσίας για επικείμενο χτύπημα με σκοπό «...να βοηθήσουμε τα παιδιά που είναι μέσα» και πιστεύουν πως με την επιχείρηση που πραγματοποίησαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πρόλαβαν τρομοκρατικό χτύπημα.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
μπαμ, βομβα mall, εκρηξη, βαγγέλης μαρινάκης, συλληψεις, συγκεκριμένο, ολυμπιακος, σεβ, info, quest, capital, siemens, μαρινακης, πειραιας, espresso, συμμετοχή, αθηνα, κερκυρα, εξι, θεσσαλονικη, ντου, κικιλιας, χρηματιστηριο, τραπεζα της ανατολης, μαζιωτης, μιλα, φυσιγγια, χωρες, αστυνομια, αυτοκινητο, ευπ, ισπανια, ιταλια, ιταλικα, ιχνη, πυλη, σεβ, σημαιες, capital, quest, siemens, αγνωστος, ανθρωπος, απταιστα, ατομο, ακτινες, βαγγέλης μαρινάκης, βοηθεια, βραδυ, βυρωνα, γεγονος, γραφεια, δρομολογια, δικτυο, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκρηκτικα, εκρηκτικο, εκτιμηση, εξι, εποχη, ερευνα, ερευνες, ετων, εφοπλιστης, υπηρεσια, μαυρο, μηνες, μαρια, ομαδα, οικια, οκτωβριος, παιδια, πλοια, πρωι, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζυγο, συνεχεια, συλληψη, συμμετοχή, σπιτι, σπιτια, ταυτοτητα, συγγρου, φεσσα, χρηματιστηριο αθηνων, χρονικα, ψευτικα, αντρες, αγωνας, αλβανος, εξοπλισμος, ελληνικα, φυλακες, ιδιαιτερα, info, κωδικοι, ντου, πληροφοριες, σχαρα, χερια
Τυχαία Θέματα