Ο μπαλαντέρ του «Νοοr1»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ μπαλαντέρ του «Νοοr1»Σάββατο, Νοέμβριος 22, 2014 - 16:30

Η... μπιρίμπα φαίνεται ότι ήταν το σημείο επαφής 52χρονου επιχειρηματία με τον προφυλακισμένο εφοπλιστή, στη βίλα του οποίου οι άνδρες του Λιμενικού είχαν βρει μισό τόνο καθαρή ηρωίνη, από τους συνολικά δύο που μετέφερε το δεξαμενόπλοιο του λευκού θανάτου «Noor1». Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, που, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε στις 12 Νοεμβρίου να δώσει κατάθεση στην αρμόδια ανακρίτρια, παραδέχτηκε ότι έχει στενή γνωριμία με αρκετούς από τους προφυλακισμένους για την υπόθεση μεταφοράς της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης στα

ελληνικά χρονικά.

Ο 52χρονος πρώην έμπορος αυτοκινήτων Α.Κ., ο οποίος είναι στενός φίλος γνωστού Ελληνα εφοπλιστή, αρνήθηκε στην ανακρίτρια οποιαδήποτε συμμετοχή του στη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα. Οπως φέρεται ότι υποστήριξε, τυχαίνει να είναι γνωστός ορισμένων εκ των βασικών κατηγορουμένων και αυτό επειδή, κατά το πρόσφατο παρελθόν, όπως φέρεται ότι κατέθεσε, αναζητούσε τρόπο να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην αγορά των πετρελαιοειδών.

Ετσι δικαιολόγησε ενώπιον της ανακρίτριας και τις συχνές επαφές και τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τους βασικούς κατηγορουμένους, ακόμη και κατά την επίμαχη περίοδο που έγινε η μεταφορά της ηρωίνης μέσα στα αμπάρια του παλιού δεξαμενόπλοιου. Οπως ισχυρίστηκε, συνέλεγε πληροφορίες ώστε να δει πώς μπορεί να δραστηριοποιηθεί για την αγορά πετρελαίου, επειδή οι γνωστοί του γνώριζαν τα κατατόπια της συγκεκριμένης αγοράς και κυρίως αυτής του Ντουμπάι. Μεταξύ άλλων, αναφέρει -σύμφωνα με πληροφορίες- στην κατάθεσή του:

«Το "Noor1" αρχικά ανήκε σε άλλον επιχειρηματία που τον γνώριζα γιατί αγόραζε, όπως και ένας συνεταίρος του, αυτοκίνητα από εμένα. Από το 2012 ως το 2014 επισκέφθηκα το Ντουμπάι 4-5 φορές. Ο γαμπρός μου ασχολείται με τα πετρέλαια 30 χρόνια σε όλο τον κόσμο και έχει γραφεία στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Στο πελατολόγιό μου έχω όλους τους ιδιοκτήτες ναυτιλιακών εταιριών»..

Ο... γαμπρός

«Σκέφθηκα μήπως μέσω του γαμπρού μου έκανα επαφές στο Ντουμπάι με εταιρίες πετρελαιοειδών για να ασχοληθώ και εγώ με αυτό το αντικείμενο, κάνοντας μεσιτείες με πετρέλαια, υπό την έννοια οι ιδιοκτήτες των ναυτιλιακών εταιριών που γνωρίζω να συνεργαστούν με τις εταιρίες που συνεργάζεται ο γαμπρός μου».

Ο 52χρονος παραδέχτηκε ότι μεσολάβησε για τη ναύλωση του «Noor1» από συγκεκριμένη εταιρία, της οποίας η διαχειρίστρια έχει ήδη προφυλακιστεί για τη συμμετοχή της στο κύκλωμα της ηρωίνης. Ωστόσο στην κατάθεσή του τονίζει ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για την παράνομη δραστηριότητα στην οποία θα χρησιμοποιούνταν το παλιό δεξαμενόπλοιο... Οπως φέρεται ότι είπε, σε περίπτωση που γνώριζε τι θα μεταφερόταν με το παλιό σκαρί, δεν θα ανακατευόταν καθόλου στη μεσολάβηση για τη ναύλωσή του.

Ο Α.Κ. παραδέχτηκε και τη στενή γνωριμία του με τον προφυλακισμένο εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της βίλας, τον οποίο ισχυρίστηκε πως γνώρισε μέσω ενός τραγουδιστή και ενός δημοσιογράφου -άσχετους με την υπόθεση του «Noor1»-, καθώς τους συνέδεε το ίδιο πάθος για την μπιρίμπα! Αρνήθηκε όμως κατηγορηματικά ότι γνώριζε τις δραστηριότητες που είχε το συγκεκριμένο πρόσωπο και τις διασυνδέσεις του με το ελληνοτουρκικό καρτέλ του λευκού θανάτου.

Τηλεφωνικές συνομιλίες

Το επόμενο διάστημα ο αρμόδιος για θέματα αθλητικής βίας και στημένων αγώνων δικαστικός λειτουργός αναμένεται να διαβιβάσει στην ανακρίτρια τηλεφωνικές συνομιλίες του συγκεκριμένου επιχειρηματία, που κατά το παρελθόν ασχολούνταν ενεργά με μεγάλη ΠΑΕ της Αττικής, οι οποίες έχουν καταγραφεί με εισαγγελική εντολή. Σε αυτές γίνονται αναφορές σε ονόματα εμπλεκομένων στην υπόθεση του «Noor1», χωρίς όμως να γίνεται η παραμικρή αναφορά στο δεξαμενόπλοιο και τη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης. Η κύρια ανάκριση συνεχίζεται με καταθέσεις προσώπων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το όνομά τους έχει ακουστεί στην υπόθεση του φορτίου.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Αναζητήσεις
νοορ1
Τυχαία Θέματα