Ο Αλβανός μανιακός έπαιρνε εντολές μέσα από τις φυλακές!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ Αλβανός μανιακός έπαιρνε εντολές μέσα από τις φυλακές!Παρασκευή, Νοέμβριος 28, 2014 - 16:42

Ο 31χρονος που αιματοκύλησε το Μικρολίμανο τραυματίζοντας 15 άτομα στο μπαρ «Ετσι απλά...» και συνελήφθη στου Γουδή έσπασε τη σιωπή του και απάντησε με λεπτομέρειες στις ερωτήσεις των αστυνομικών, όχι μόνο για τις επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει ο ίδιος αλλά και για τα κρυφά μονοπάτια της αλβανικής μαφίας στην Αθήνα

και τις εντολές μέσα από τις φυλακές! Ετσι οδήγησε στη σύλληψη αρχηγικού μέλους της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία ήταν ενταγμένος, αλλά και σε αυτήν ενός πληρωμένου εκτελεστή που φέρεται ότι είχε αναλάβει να εκτελέσει «συμβόλαιο θανάτου» με στόχο ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.!

«Πρόκειται για έναν ψυχωτικό δολοφόνο που όταν βρέθηκε στα γραφεία, άρχισε να μιλά για τις επιθέσεις που έχει κάνει και για όλα όσα γνώριζε!» λέει στην «Espresso» αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφοντας τον 31χρονο Αρμπέρ Μπάκο ή «Ταμτάκο», ή «Μιγκέλ», όπως ήταν γνωστός στον υπόκοσμο. Στην προανακριτική απολογία που έδωσε στην Ασφάλεια ο Αρμπέρ Μπάκο λέει για το μακελειό στο Μικρολίμανο πως ήταν μεθυσμένος και δεν θυμάται τι έγινε και γιατί πυροβόλησε:

«Εφυγα από το ξενοδοχείο και πήγα απέναντι να πιω ένα ποτό. Ηπια πολύ, βρήκα και δυο κοπέλες που δεν τις ήξερα. Δεν θυμάμαι τι έγινε, πώς βρέθηκα με το όπλο στα χέρια, πώς έριξα... Δεν θυμάμαι, η μνήμη μου επανέρχεται όταν πια άρχισα να συνειδητοποιώ τι έχω κάνει. Πήρα τηλέφωνο στη φυλακή της Πάτρας έναν κολλητό μου φίλο, του εξήγησα τι είχα κάνει και μου είπε να πετάξω το όπλο στη θάλασσα και θα μου στείλει ταξί να με πάρει».
Πράγματι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο μανιακός με το καλάσνικοφ έφτασε στο διαμέρισμα στου Γουδή με ταξί, του οποίου ο οδηγός έχει σχέση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τη συμμορία του. Ωστόσο εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Αλβανός να πήρε μαζί του το καλάσνικοφ και στη συνέχεια να το παρέδωσε σε άγνωστο συνεργό του χέρι με χέρι.

Ο Αρμπέρ Μπάκο παραδέχθηκε και τους πυροβολισμούς στο μπαρ της οδού Μιχαλοπούλου, και δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι ο σερβιτόρος... άργησε να του φέρει το ποτό! Επίσης ομολόγησε πως αυτός πυροβόλησε τον Αιγύπτιο ιδιοκτήτη ενός ανταλλακτηρίου συναλλάγματος για να του αρπάξει μια σακούλα με 12.000 ευρώ. Τελικά όμως άρπαξε τη σακούλα με το... έτοιμο φαγητό που πήγαινε στο σπίτι του ο τραυματίας!

Για την επίθεση σε καφενείο στον Αγιο Παντελεήμονα ισχυρίστηκε ότι η εντολή τού δόθηκε από μεγαλοκακοποιούς που κρατούνται στις φυλακές! «Με πήρε τηλέφωνο μέσα από τη φυλακή ο Ν... και μου είπε να πυροβολήσουμε το καφενείο, γιατί είχε βεντέτα με τον ιδιοκτήτη. Πήγαμε με τον Ο... και έριξα με το καλάσνικοφ στην τζαμαρία. Πληρώθηκα γι' αυτή τη δουλειά!» είπε στους αστυνομικούς.

Για την επίθεση στο μπαρ στο Μεταξουργείο, που στοίχισε τη ζωή ενός αθώου οικογενειάρχη, πατέρα δύο παιδιών, ο Μπάκο ισχυρίστηκε πως έγινε για ένα... ποδήλατο: «Πίναμε με τον φίλο μου Ο... στο μπαρ. Αυτός ήθελε να πάρει μαζί του μια σερβιτόρα, αλλά ο ιδιοκτήτης -επίσης Αλβανός- δεν δεχόταν. Φύγαμε και ο φίλος μου είδε ένα ποδήλατο από αυτά τα ακριβά και προσπάθησε να το πάρει. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ βγήκε και τον χτύπησε. Φύγαμε και επιστρέψαμε με το τζιπ, και ο Ο... πυροβόλησε στο εσωτερικό σκοτώνοντας κατά λάθος τον πελάτη»!

«Εδωσε» αμέσως αρχηγικά μέλη του υποκόσμου

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας ο 31χρονος Αρμπέρ Μπάκο άρχισε να δίνει λεπτομέρειες για δύο σκληρούς κακοποιούς που αποτελούσαν αρχηγικά μέλη του υποκόσμου και ειδικά για τον επίδοξο εκτελεστή του αξιωματικού που είχε γίνει φόβος και ο τρόμος των μαφιόζικων συμμοριών της Αθήνας και έχει συλλάβει τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού υποκόσμου.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών εντόπισαν στα Σεπόλια το σπίτι όπου κρύβονταν οι δύο Αλβανοί πιστολέρο. Χθες το απόγευμα ανακάλυψαν τα ίχνη του Αλβανού κακοποιού που έχει στα χέρια του το «συμβόλαιο θανάτου» του αξιωματικού. Τον ακολούθησαν και τον είδαν να μπαίνει σε μια πολυκατοικία. Τον ακινητοποίησαν στην εξώπορτα του διαμερίσματος και του είπαν να ανοίξει ήσυχα. Εισέβαλαν στο διαμέρισμα και έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο τον ομοεθνή του Κλόντι - αρχηγικό μέλος της συμμορίας του Μπάκο! Ηδη επιβεβαιώθηκε από τον ιδιοκτήτη του μπαρ στο Μικρολίμανο ότι ο συγκεκριμένος ήταν μαζί με τον 31χρονο.

Η άγρια συμμορία διαθέτει άλλα πέντε μέλη, τον Ο... που -σύμφωνα με τον Μπάκο- σκότωσε έναν αθώο στο μπαρ στο Μεταξουργείο, έναν ομοεθνή του δραπέτη των φυλακών Κέρκυρας, άλλον έναν Αλβανό με πέντε ονόματα, που έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έναν Πολωνό και ακόμη έναν Αλβανό (αγνώστων στοιχείων). «Είναι μπουκαδόροι και πορτοφολάδες που εξελίχθηκαν στην ιεραρχία του εγκλήματος και ήθελαν μερίδιο από την πιάτσα με το καλάσνικοφ!» λέει στην «Espresso» αστυνομικός.

Επιχείρηση στου Γουδή με άνδρες της ΕΚΑΜ
Κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού που είχε εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό του ψυχρού εκτελεστή, του 31χρονου Αρμπέρ Μπάκο που σκόρπισε τον τρόμο στο μπαρ στο Μικρολίμανο, έφτασε την Τρίτη σε υψηλόβαθμο αξιωματικό μια ασαφής πληροφορία για τρεις διαφορετικές περιοχές στις οποίες μπορεί να κρύβεται. Αρχικά η πληροφορία δεν ήταν δυνατόν να διασταυρωθεί, όμως στο παιχνίδι των ερευνών μπήκε και η Δίωξη Ναρκωτικών. Μέσω του δικτύου πληροφοριών που διαθέτει η συγκεκριμένη υπηρεσία, η πληροφορία συγκεκριμενοποιήθηκε.

Το υπόγειο
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εντοπίστηκε το υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Αγίας Λαύρας, στην περιοχή του Γουδή. Δύο λευκά βανάκια στάθμευσαν απέξω, με το ένα να φέρει τα σήματα εταιρίας εμπορίας κρεάτων και το δεύτερο το λογότυπο εταιρίας με ξυλουργικές εργασίες. Και τα δύο ήταν γεμάτα μηχανήματα και πάνοπλους αστυνομικούς της Ασφάλειας, που διαπίστωσαν με μικροκάμερες πως ο Μπάκο βρίσκεται στο διαμέρισμα.
Το πρωί της Τετάρτης οι αστυνομικοί βλέπουν μέσα από τα βανάκια τον Αλβανό να πηγαίνει σε ένα διπλανό κατάστημα για να πάρει τυρόπιτες. Με τα μικρόφωνα μακράς εμβέλειας τον ακούν να συνομιλεί με τον ιδιοκτήτη, να του συστήνεται ως Ρουμάνος οικοδόμος και να κάνει μάλιστα ανάλυση για την... οικονομική κρίση στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα! Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη από τους κομάντος της ΕΚΑΜ με τον 23χρονο που τον φιλοξενούσε.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα