Νέοι «Δίδυμοι» από Ροδίτη!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΝέοι «Δίδυμοι» από Ροδίτη!Δευτέρα, Οκτώβριος 27, 2014 - 16:30

Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του βρίσκεται ένας Ελληνας αρχιτέκτονας από τη Ρόδο, ο οποίος παίρνει μέρος στην κατασκευή των νέων «δίδυμων πύργων» στο «Ground zero» (Σημείο Μηδέν), όπου έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στην Νέα Υόρκη!

Στα 58 του χρόνια ο Δημήτρης Κόκκινος, που έχει γεννηθεί στη Ρόδο από Νισύριους γονείς που μετανάστευσαν στην Αμερική, έχει την επίβλεψη της κατασκευής των τεσσάρων νέων γιγαντιαίων κτιρίων

που κατασκευάζονται με μεθόδους ασύλληπτα προχωρημένες σε θέματα στατικότητας και ασφάλειας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική εφημερίδα «Ροδιακή», ο διάσημος αρχιτέκτονας ανέλυσε τα χαρακτηριστικά των νέων πύργων, αλλά αναφέρθηκε και σε θέματα ασφάλειας, σε περίπτωση ενός νέου μελλοντικού τρομοκρατικού χτυπήματος!

«Αυτά τα κτίρια» τόνισε «χτίστηκαν και χτίζονται με έναν πολύ δυνατό και σύγχρονο οπλισμό, και με την τελευταία τεχνολογία, ώστε να μην μπορούν να καταρρεύσουν σε όποιο χτύπημα κι αν δεχτούν! Η μελέτη και η κατασκευή προβλέπει πως το βάρος του σημείου που μπορεί να χτυπηθεί θα μετακινηθεί σε άλλο μέρος του κτιρίου, ώστε να μην κινδυνέψει ολόκληρο.

»Εμείς δεν περιμένουμε τέτοιον κίνδυνο πια, αν όμως υπάρξει, δεν θα πέσει το κτίριο, τα δε σημεία όπου βρίσκονται οι σκάλες επικοινωνίας μεταξύ των ορόφων είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να μην κινδυνεύσουν καθόλου και να μπορέσουν οι ενοικιαστές να κατεβούν με ασφάλεια. Το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι να χτίζουμε γερά κτίρια και το δεύτερο η ασφάλεια των πολιτών την ώρα που θα πρέπει να βγουν έξω».

Keywords
Τυχαία Θέματα