Επεσε η «αυλαία» για τον Φλωρεντή

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕπεσε η «αυλαία» για τον ΦλωρεντήΤρίτη, Φεβρουάριος 10, 2015 - 15:44

Διακριτικά, αλλά και έχοντας εκφράσει παράπονα για την «εξαφάνισή» του από τον καλλιτεχνικό χώρο εδώ και αρκετά χρόνια, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Ακης Φλωρεντής, ο οποίος άφησε το κωμικό στίγμα του στη δεκαετία του '80 παίζοντας χαρακτηριστικούς ρόλους σε βιντεοταινίες.

Ο εβραϊκής καταγωγής γνωστός ηθοποιός (το κανονικό όνομά του ήταν Φλορεντίν Μπαρούχ)

κηδεύτηκε χτες στο εβραϊκό κοιμητήριο που βρίσκεται στον χώρο του Γ' Νεκροταφείου, στη Νίκαια. Τις τελευταίες δέκα μέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας και στο πλευρό του βρίσκονταν οικεία του πρόσωπα. Ο ίδιος σε συνέντευξή του πριν από πέντε χρόνια είχε αποκαλύψει ότι ανήκε στους παλιούς ηθοποιούς που τους έχουν παροπλίσει από την τηλεόραση και το σινεμά και ότι πλέον υπήρχε καλλιτεχνικά μέσω της μουσικής, παίζοντας πιάνο, κιθάρα και ακορντεόν σε γνωστό κέντρο της Πλάκας.

Ο Ακης Φλωρεντής σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και το όνομά του -ταυτίστηκε με την άνθηση της βιντεοκασέτας- έχει συνδεθεί με πολλές ταινίες του είδους, όπως είναι οι «Οταν οι ρόδες χορεύουν», «Γρανίτα από μελάνι», «Μάντεψε τι κάνω... τα βράδια», «Περάστε, φιλήστε, τελειώσατε», «Τροχονόμος Βαρβάρα», «Ρένα, να η ευκαιρία». Στην τηλεόραση εμφανίστηκε στις δημοφιλείς σειρές «Εκείνες κι εγώ», «Η αλεπού κι ο μπούφος», «Οι μεν και οι δεν», «Τα εφτά κακά της μοίρας μου», «Τα λιονταράκια του κυρ-Ηλία», «Το ρετιρέ».

Στο θέατρο

Από θεατρικής πλευράς ο ίδιος ήταν περήφανος για τη συμμετοχή του στο έργο «Ζορμπάς» που ανέβηκε στο θέατρο Μινώα και στο οποίο υποδυόταν τρεις ρόλους: τον τρελό, τη γριά και τον ταβερνιάρη. Επίσης είχε συνεργαστεί θεατρικά με τον καλό φίλο του Αλμπέρτο Εσκενάζυ (μέχρι και παιδικό θέατρο έπαιξαν μαζί), που ήταν ανάμεσα στους λίγους παρευρισκομένους στην κηδεία του και μάλιστα εκφώνησε τον επικήδειό του.

Στο «τελευταίο αντίο» του ηθοποιού ήταν παρόντες και οι συνάδελφοί του Μανώλης Δεστούνης και Μιχάλης Δεσύλλας, ενώ τραγική φιγούρα ήταν ο 28χρονος γιος του Ακης.

Αλκίνοος Μπουνιάας

Keywords
Τυχαία Θέματα