Η εμφάνιση που άναψε φωτιές στα Grammy!

SHOWBIZMADONNA MIA!Η εμφάνιση που άναψε φωτιές στα Grammy!Τρίτη, Φεβρουάριος 10, 2015 - 15:01

H έντονη διαφωνία του Κάνιε Γουέστ για τον νικητή του βραβείου για το καλύτερο ροκ άλμπουμ της χρονιάς, το coming out του νεαρού Βρετανού τραγουδιστή που κέρδισε τέσσερα βραβεία, αλλά και η «παρουσία» του Μπαράκ Ομπάμα ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της 57ης τελετής των βραβείων

Grammy που πραγματοποιήθηκε στο Λος Αντζελες.

Ο σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν άρχισε να τρέχει προς το μέρος του Μπεκ, ο οποίος με το ροκ άλμπουμ του «Morning Phase» κέρδισε την Μπιγιονσέ, ξυπνώντας μνήμες του 2009, όταν κατά την τελετή των VMA όρμησε προς τη μεριά της Τέιλορ Σουίφτ που μόλις είχε βραβευτεί, για να πει δημοσίως ότι το βραβείο της θα έπρεπε να είχε πάει (και πάλι) στην Μπιγιονσέ. Αρχικά πολλοί πίστεψαν ότι ήταν ένα αστείο, όμως ο Κάνιε το συνέχισε και στα παρασκήνια, όπου επιτέθηκε στους διοργανωτές της βραδιάς για την επιλογή. Μιλώντας στην Κλόε Καρντάσιαν, η οποία είχε αναλάβει ρόλο ρεπόρτερ για το δίκτυο E!, ο γνωστός ράπερ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Μπεκ πρέπει να σεβαστεί τη δεξιοτεχνία και θα πρέπει να δώσει το βραβείο του στην Μπιγιονσέ». Επίσης, είπε ότι τέτοιες ενέργειες είναι «χαστούκι στο πρόσωπο ανθρώπων που παράγουν μνημειώδη μουσική». Η Κιμ έδειχνε σοκαρισμένη με όσα έλεγε ο σύζυγός της και τελικά κατάφερε να τον διακόψει λέγοντας στους παρουσιαστές που του έπαιρναν απευθείας συνέντευξη από το στούντιο ότι είχαν αργήσει και έπρεπε να προλάβουν την πτήση τους για τη Νέα Υόρκη.

Το άλλο πρόσωπο που συζητήθηκε πολύ τη βραδιά των Grammy ήταν ο 22χρονος Βρετανός Σαμ Σμιθ και ο λόγος δεν ήταν μόνο τα τέσσερα βραβεία που σάρωσε στις κατηγορίες «Δίσκος της Χρονιάς», «Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης», «Τραγούδι της Χρονιάς» και «Καλύτερο Ποπ Αλμπουμ». Την τέταρτη φορά που ανέβηκε να ευχαριστήσει για το βραβείο που κέρδισε, άφησε το κοινό με το στόμα ανοιχτό με την ειλικρίνειά του.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον άνδρα τον οποίο ερωτεύτηκα πέρυσι. Σ' ευχαριστώ πολύ που μου ράγισες την καρδιά, γιατί μου πρόσφερες τέσσερα βραβεία Grammy!» αποκάλυψε, εξηγώντας ότι το ναυάγιο της σχέσης του λειτούργησε ως πολύ επιτυχημένη πηγή έμπνευσης. Τόσο η σαρωτική «συγκομιδή» του όσο και το background της επιτυχίας του έχουν κάνει ήδη βρετανικές εφημερίδες να τον αποκαλούν νέα Αντέλ!

Η πτυχή της βραδιάς που σχολιάστηκε εκτενώς από τα αμερικανικά μέσα ήταν η «κινηματικού» χαρακτήρα χορογραφία του Φάρελ Γουίλιαμς, ο οποίος ενώ τραγουδούσε τη μεγάλη επιτυχία «Happy», για την οποία βραβεύτηκε με το βραβείο «Καλύτερη Σόλο Ερμηνεία», κατήγγειλε την αστυνομική βία σε βάρος των μαύρων.

Μαζί με τους χορευτές του σήκωσε τα χέρια στον αέρα, χειρονομία που παραπέμπει σε αυτήν που έκαναν τα μέλη του κινήματος «Hands Up, don't Shoot» (Ψηλά τα χέρια, μην πυροβολείτε) στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία από αστυνομικά πυρά του Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον τον περασμένο Αύγουστο.

Την ίδια κίνηση έκανε και η Μπιγιονσέ, που βραβεύτηκε για την καλύτερη R&B ερμηνεία και για το καλύτερο R&B τραγούδι, όταν τραγούδησε το γκόσπελ «Take my Hand Precious Lord».

Τα κοινωνικά μηνύματα της βραδιάς ολοκληρώθηκαν με το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

Η Μαντόνα γδύθηκε πάλι!

Η «βασίλισσα της ποπ» απέδειξε άλλη μία φορά ότι είναι μια κατηγορία μόνη της. Η 56χρονη Μαντόνα επέλεξε εμφάνιση ολίγον μπουρλέσκ και ολίγον ταυρομάχος, με απώτερο σκοπό, όπως αποδείχθηκε, να δείξει πολύ ντεκολτέ και, πρωτοφανώς πολύ για τελετή βραβείων του επιπέδου των Grammy, τα οπίσθιά της. Δεν ξένισε λοιπόν στη συνέχεια το γεγονός ότι η χορογραφία που παρουσίασε ήταν προσομοίωση σεξουαλικής επαφής.

Τι περιλαμβάνει το χρυσό πακέτο

Στη μεγαλύτερη γιορτή της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας δεν χωρούν τσιγκουνιές. Αυτό απέδειξαν τα φετινά δώρα που δόθηκαν σε όσους συμμετείχαν στα Grammy, κάθε πακέτο εκ των οποίων άξιζε σχεδόν 25.000 δολάρια (περίπου 22.000 ευρώ). Σε αυτό περιλαμβάνεται από ταξίδι με τρένο στα Βραχώδη Ορη αξίας 14.000 δολαρίων (12.300 ευρώ) μέχρι μαξιλάρι για ταξιδιώτες και επώνυμη κιθάρα Gibson αξίας 1.140 δολαρίων (1.000 ευρώ). «Αυτό είναι το επίσημο ευχαριστώ από την Ακαδημία για όσους είναι κομμάτι του σόου» δηλώνει ο Λας Φάρι, ιδρυτής της εταιρίας Distinctive Assets, που έχει αναλάβει να συλλέξει από τις διάφορες εταιρίες τα δώρα για τους πρωταγωνιστές και τους καλεσμένους τη βραδιά της απονομής.

Κατερίνα Νικολοπούλου

Περισσότερες φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα