Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο στο BBC

ΚΟΣΜΟΣΝέο σεξουαλικό σκάνδαλο στο BBCΔευτέρα, Απρίλιος 11, 2016 - 17:43

Ζευγάρι παρουσιαστών στο ραδιόφωνο κατηγορείται για αδικήματα σε βάρος τεσσάρων ανήλικων αγοριών

Δεν έχουν τέλος τα σεξουαλικά σκάνδαλα που πλήττουν το BBC, καθώς αυτή τη φορά παντρεμένο ζευγάρι παρουσιαστών του ραδιοφώνου κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος τεσσάρων ανήλικων αγοριών.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το ζεύγος έχει εξαφανιστεί από το σπίτι του, σύμφωνα με τους γείτονες, την ώρα που το βρετανικό δίκτυο μεταδόσεων παίρνει αποστάσεις και οι συνάδελφοί του δηλώνουν σοκαρισμένοι.
Ο 68χρονος Τόνι Γουάντσγουορθ παρουσίαζε εκπομπή στο BBC Radio του Λέστερ και η σύζυγός του, η 58χρονη Τζούλι Μάγιερ – Γουάντσγουορθ, στο BBC WM του Μπέρμιγχαμ. Στον παρουσιαστή, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Γουόρικσερ, απαγγέλθηκαν πέντε κατηγορίες για εξώθηση ανήλικου αγοριού κάτω των 16 ετών να διαπράξει άσεμνες πράξεις, ενώ η παρουσιάστρια αντιμετωπίζει εφτά αντίστοιχες κατηγορίες.

Επιπρόσθετα, και οι δύο κατηγορούνται για προσβολή της δημόσιας αιδούς. Η υπόθεση αφορά τέσσερα αγόρια (ηλικίας από 11 έως 15 ετών) για περιστατικά που, σύμφωνα με την αστυνομία, συνέβησαν από το 1996 μέχρι το 1999. Η δίκη του ζευγαριού θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου στο δικαστήριο του Λίμινγκτον Σπα, στο Γουόρικσερ.

Κάτι έτρεχε

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στα γραφεία του BBC στο Λέστερ. Αν και οι 30 συνάδελφοί τους είχαν αρχίσει να υποψιάζονται ότι κάτι έτρεχε, όπως αποκάλυψε στην τοπική εφημερίδα «Leicester Mercury» συνεργάτης τους, «κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο». Οι δύο παρουσιαστές είχαν βγει τελευταία φορά στον αέρα στις αρχές Δεκεμβρίου, με το δίκτυο να ανακοινώνει στο προσωπικό ότι είχαν να αντιμετωπίσουν «ένα προσωπικό θέμα». Εμαθαν για τις ακριβείς κατηγορίες που τους απευθύνθηκαν από e-mail που τους έστειλε το BBC λίγο μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας. Οι γείτονες του ζευγαριού δήλωσαν ότι έχουν να πατήσουν στο σπίτι τους, αξίας 495.000 ευρώ στο Μπρόουτον Ασλεϊ, από την περασμένη Τρίτη, όταν πήγαν να πάρουν μια γλάστρα.
Eκπρόσωπος του BBC δήλωσε ότι οι παρουσιαστές θα συνεχίσουν να μην κάνουν τις εκπομπές τους, προσθέτοντας ότι οι κατηγορίες δεν σχετίζονται με τη θέση τους ή τη συμπεριφορά τους στο BBC.

Keywords
Τυχαία Θέματα