«Εσπασε η φωνή μου στον αέρα»

TV GOSSIP«Εσπασε η φωνή μου στον αέρα»Δευτέρα, Απρίλιος 11, 2016 - 17:26

Ο Σπύρος Λάμπρου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ο «βιονικός δημοσιογράφος» του Alpha. Από την προηγούμενη Δευτέρα, οπότε άρχισε και επίσημα η λειτουργία του Alpha Κύπρου, ο μάχιμος ρεπόρτερ εμφανίζεται καθημερινά στην ενημερωτική εκπομπή «Κάθε μέρα άλλη μέρα».

«Η ημέρα μου ξεκινάει από τις 5 το πρωί. Στις 6 είμαι στο κανάλι, ενημερώνομαι

από εφημερίδες, κοινωνικά μέσα δικτύωσης, έχω κάνει ήδη το ρεπορτάζ μου και βγαίνω σε απευθείας σύνδεση με την Κύπρο. Μία από τις πιο ωραίες τηλεοπτικές στιγμές μου σε αυτήν την πρωτότυπη σύνδεση ήταν όταν είπα σε έναν Κύπριο υπουργό στη γλώσσα του “κάτσε τη μάπα χαμέ”, δηλαδή “μην κάνεις μαγκιές” και εκείνος γέλασε με την καρδιά του» αναφέρει στην «Espresso» ο Σπύρος Λάμπρου και συνεχίζει: «Στις 8 παρά 10 αλλάζω ρούχα και πάω να συναντήσω τον φίλο μου, τον Δήμο Βερύκιο, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αlpha για την καθημερινή εκπομπή μας “Αντιθέσεις”».

Η συνεργασία

Μάλιστα ο επί εικοσαετία δημοσιογράφος μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον συνεργάτη του. «Τον Δήμιο Βερύκιο τον παραδέχομαι, γιατί είναι σπουδαίος πολιτικός αναλυτής. Είναι από τα βασικά στελέχη του σταθμού κι όταν μιλάει, ακόμη και για πολύ σοβαρά θέματα, όλοι τού έχουν εμπιστοσύνη. Με έχει κάνει καλύτερο δημοσιογράφο, γιατί έχω αρχίσει να σκέφτομαι σύνθετα».

Ο ρεπόρτερ βοήθησε στη φιλοξενία μιας οικογένειας προσφύγων με τρία παιδιά, τα οποία φρόντιζε όλη η γειτονιά στο Κορωπί. «Στις τρεις ημέρες που πήγα στην Ειδομένη η φωνή μου έσπασε στο ρεπορτάζ, όταν είδα την ανάπηρη γιαγιά να έχει στο καροτσάκι ένα μωρό και να μου λέει “ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο χρήσιμα το πόδια μου”. Βέβαια εκεί που αισθάνθηκα τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας είναι όταν έμεινα μέσα σε σκηνή το βράδυ μαζί τους. Ετρεμαν τα δόντια μου, τα μωρά έβηχαν, οι γονείς έκλαιγαν, καθώς το κρύο μάς διαπερνούσε. Οι άνθρωποι είναι αγριεμένοι μέσα στο σκοτάδι, στα βουνά. Ο καθένας μπορεί να γίνει στη ζωή του πρόσφυγας» δηλώνει.

Σπύρος Λάμπρου
Keywords
Τυχαία Θέματα