«Ναυμαχία» στον Ευβοϊκό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Ναυμαχία» στον ΕυβοϊκόΤρίτη, Φεβρουάριος 21, 2017 - 15:13

Η Χαλκίδα έτοιμη και φέτος για το μοναδικό Θαλασσινό Καρναβάλι με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν εκδηλώσεις και δράσεις

Μία φαντασμαγορική «Τιτανομαχία στον Ευβοϊκό» θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν το τριήμερο της Αποκριάς στη Χαλκίδα! Πρωτοτυπώντας ήδη από πέρυσι,

η πρωτεύουσα του νομού Ευβοίας έχει μπει δυναμικά στη γιορτή των μασκαράδων παρουσιάζοντας το μοναδικό Θαλασσινό Καρναβάλι.

Από την Εύα Παπαδάτου

Με όρεξη και μπόλικη φαντασία οι διοργανωτές σχεδίασαν ένα καρναβάλι που διαδραματίζεται στη θάλασσα του Ευρίπου, με παράλληλα δρώμενα στη στεριά και στον αέρα. Γιγάντιες φιγούρες, οπτικά και ηχητικά εφέ και πυροτεχνήματα σε διάφορους σχηματισμούς θα συνθέσουν ένα απίστευτο θέαμα!

Το 2016 οι «Πειρατές» προσπάθησαν να... καταλάβουν το στενό του Ευρίπου αλλά δεν τα κατάφεραν. Φέτος τη σκυτάλη παίρνουν οι «Θεοί του Ολύμπου» και η τύχη του στενού θα κριθεί το βράδυ της Κυριακής στην τελετή λήξης των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις της «Τιτανομαχίας στον Ευβοϊκό» δεν περιορίζονται βεβαίως στην τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, αφού από τις 5 Φεβρουαρίου και κάθε Σαββατοκύριακο δεκάδες πρωτότυπα και παραδοσιακά δρώμενα παρουσιάζονταν στη Χαλκίδα, που διεκδικεί πλέον με αξιώσεις την πρωτοκαθεδρία στις καρναβαλικές πόλεις.

Οσοι τυχεροί βρεθούν το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς στη Χαλκίδα θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, να χορέψουν σε θαλασσινά γαϊτανάκια, να παίξουν σε παιδικά πάρτι, να συμμετάσχουν στη στεριανή παρέλαση καρναβαλιστών και να ζήσουν τη «Λευκή Νύχτα», με συναυλίες και πάρτι στους εμπορικούς δρόμους της πόλης και ανοιχτά μαγαζιά ως αργά το βράδυ.

Την Καθαρά Δευτέρα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Χαλκίδας θα οργανωθούν παραδοσιακά γλέντια με σαρακοστιανά εδέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα