Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με άκρως καρναβαλική διάθεση

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με άκρως καρναβαλική διάθεσηΤρίτη, Φεβρουάριος 21, 2017 - 14:44

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Στελέχη του κόμματος γλέντησαν τις Απόκριες παρέα με μασκαράδες ψηφοφόρους τους

Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Ποτέ! Ετσι και οι πολιτικοί ή και όσοι βρίσκονται στα πέριξ τους και να θέλουν δεν μπορούν να λείψουν από τα καρναβάλια.

Αποκριά 2017 λοιπόν για τον Ανδρέα Κατσανιώτη, βουλευτή Αχαΐας, τη

Μαρία Αντωνίου - Καστοριάς, την Αννα Καραμανλή - Β' Αθηνών, τον νεοεισελθόντα στη «γαλάζια» παράταξη Ιάσονα Φωτήλα, την πρώην βουλευτή Μίκα Ιατρίδη αλλά και τον καφετζή της Ν.Δ. Γιάννη Κομνηνό.

Τα Ραγκουτσάρια

Κι όπως ήδη θα παρατηρήσατε, είναι όλοι της Ν.Δ. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Οι άλλοι πού να βγουν σε καρναβάλια; Οι βουλευτές, οι πολιτευτές και όσοι τολμούν λένε «ναι» στα αποκριάτικα πάρτι και στις παρελάσεις των καρναβαλιστών.

Αλλωστε πώς να χαλάσεις χατίρι στον ψηφοφόρο; Φυσικά ο Ανδρέας Κατσανιώτης και η Μαρία Αντωνίου δικαιολογούνται απολύτως, καθώς εκπροσωπούν περιοχές αμιγώς... αποκριάτικες.

Τόσο η Πάτρα όσο και η Καστοριά με τα Ραγκουτσάρια της είναι φουλ στη μάσκα! Από όλους τους όμως εκείνος που ξεχωρίζει για την έμπνευσή του είναι ο καφετζής του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γιάννης Κομνηνός. Δεν πιστεύω, Γιάννη, να πήγες έτσι ντυμένος τον καφέ του προέδρου χθες;

Περί... απομάγευσης

«Ο εθνικολαϊκισμός ενοχοποιεί το ορθολογικό επιχείρημα... Ο απώτερος, ο βαθύτερος κοινός παρονομαστής όλων αυτών των φαινομένων είναι η αντιορθολογική θεώρηση.

Η κοινωνία αντιδρά στην απομάγευση. Ο Μαξ Βέμπερ δεν επιβεβαιώνεται στην Ελλάδα. Αλλοτε επειδή υπάρχει ο χαρισματικός ηγέτης, άλλοτε επειδή υπάρχει ο φόβος, άλλοτε επειδή υπάρχει ο συμβολισμός του βασιλιά, που είναι η συνέχεια του αυτοκράτορα, άλλοτε γιατί υπάρχει ο θρησκευτικός λόγος, που εμπλέκεται με τον εθνικό, υπάρχει το στοιχείο της μάγευσης, και πάντα αναζητάται ο από μηχανής θεός... Να αντιδράσουν στο εθνικολαϊκιστικό σχέδιο οι υπνοβάτες, ξυπνώντας. Να αντιδράσουν ξυπνώντας όχι τρομαγμένοι, αλλά έτοιμοι να δράσουν.

Αυτό το εθνικολαϊκιστικό σχέδιο οδηγεί από τον αντιευρωπαϊσμό στη δραχμοφιλία, αλλά και στη συνολική και ενσυνείδητη προσπάθεια αλλοίωσης του καθεστώτος». Το ως άνω απόσπασμα, που ελπίζω να αντέξατε να διαβάσετε, είναι από την ομιλία που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών πριν από λίγες ημέρες.

Προσέξτε τώρα τον τίτλο της ομιλίας του: «Εθνικολαϊκιστές Vs Υπνοβάτες. Η Ευρώπη και η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του λαϊκισμού»! Τι έχει πάθει ο κ. Βενιζέλος; Εάν δεν έχει γράψει ο ίδιος την ομιλία του, τότε μάλλον προσέλαβε τον καθηγητή Γιώργο Βέλτσο... Δεν εξηγείται αλλιώς.

Το παράδειγμα του Μάξιμου και η... Μισέλ Ομπάμα

Θαμπωμένος από την πρώην πρώτη κυρία του πλανήτη, ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προέτρεψε τους μαθητές που τον επισκέφθηκαν χθες στη Βουλή να θυμηθούν τα τελευταία λόγια της Μισέλ Ομπάμα, προτού αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο:
«Δεν ξέρω αν ακούσατε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Μισέλ Ομπάμα, όπου αναφέρθηκε στην αξία των εφοδίων με καλές σπουδές που μπορούν να οδηγήσουν οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως καταγωγής και αφετηρίας, στην πραγματοποίηση των ονείρων του, ακόμη και στον Λευκό Οίκο;» είπε στα παιδιά.

Εξυπνο το βρίσκω εκ μέρους του βουλευτή, που αντί να ανατρέξει στο περίφημο ένδοξο παρελθόν μας, ως είθισται, πήγε στο σήμερα. Σε ένα... φρέσκο παράδειγμα μιας χειροπιαστής επιτυχίας. Να δούμε στο μέλλον όμως πώς θα τον δελεάσει η Μελάνια Τραμπ, που είναι και ομορφότερη!

Ο «μετεωρολόγος» της Ν.Δ. Γιάννης Καλλιάνος εκτός από πολιτικά και κοινωνικά δραστήριο ον είναι στην προσωπική ζωή του κι ένας πολύ γλυκός θείος. Ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που έχουν έρθει από τη Γαλλία όπου ζουν τα ανιψάκια του. Η Κάλλη κι ο Δημήτρης, με το που πάτησαν το πόδι τους στο σπίτι, χάθηκαν στις αγκαλιές και στα δώρα του θείου. Μαζί τους και το σκυλάκι, ο Μπρούνο, που ζήλεψε το ενσταντανέ.

Τα είπαν σε μπαρ!

Με καφεδάκι και πολύ στοχασμό πέρασαν το χθεσινό μεσημέρι τους οι πρώην του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής και Σήφης Βαλυράκης.
Καθισμένοι σε μπαράκι, συζητούσαν για πολλή ώρα. Βλέπετε, αυτή η περίοδος για τους κεντροαριστερούς είναι... συγκεντρωτική. Ο,τι υπάρχει σκόρπιο αρχίζει να μαζεύεται. Εκείνο όμως που τους απασχολεί είναι γύρω από ποιον θα μαζευτούν, μια και έχουν κοπεί σε χίλια κομμάτια!

Keywords
Τυχαία Θέματα