Νάνσι Ρέιγκαν: Η πρώην πρώτη κυρία «έφυγε» στα 94 της!

18:16 7/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΝάνσι Ρέιγκαν: Η πρώην πρώτη κυρία «έφυγε» στα 94 της! Δευτέρα, Μάρτιος 7, 2016 - 18:16

Η γυναίκα την οποία θα χαρακτήριζε άνετα κανείς «πρώτη κυρία πρόεδρο», λόγω της έντονης παρεμβατικότητάς της στη διάρκεια των δύο θητειών του συζύγου της στον Λευκό Οίκο, δεν υπάρχει πια.

Η Νάνσι Ρέιγκαν (φωτό) άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 94 ετών, στο Μπελ Ερ του Λος Αντζελες, προδομένη από την ασθενική καρδιά της.

Δυναμική όσο λίγες πρώτες κυρίες, ξεκίνησε από το Χόλιγουντ, όπου ερμήνευε ρόλους σε ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού, και κατάφερε να φτάσει στην

προεδρική κατοικία των ΗΠΑ, να επικριθεί αλλά και να λατρευτεί, αφήνοντας το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επιτυχία

Γνώρισε τον Ρόναλντ Ρέιγκαν όταν ήταν και οι δύο αφιερωμένοι στην υποκριτική, όχι όμως με ιδιαίτερη επιτυχία. Παντρεύτηκαν το 1952 και το 1981 έγιναν το πρώτο ζευγάρι πρώην ηθοποιών που «κατακτά» τον Λευκό Οίκο. Στην αρχή η πρώτη κυρία αντιμετωπίζεται επικριτικά και σχεδόν κοροϊδευτικά, εξαιτίας του εκκεντρικού γούστου της και ιδιαίτερα της αγάπης της στις πορσελάνες. Καταφέρνει όμως να γίνει αγαπητή, όσο και ο σύζυγός της, από τους Αμερικανούς, που πάντως δεν ξεχνούν ότι ήταν πολύ παρεμβατική, επειδή ήταν υπερπροστατευτική προς τον σύζυγό της. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που γινόταν το «αυτί» του, όταν θεωρούσε ότι κάποιοι από τους συνεργάτες του δεν ήταν όσο έπρεπε πιστοί. Εχει μάλιστα μείνει ιστορική η στιγμή που ο σύζυγός της δέχτηκε μια δύσκολη ερώτηση. Τότε ακούστηκε η Νάνσι Ρέιγκαν να του ψιθυρίζει στο αυτί: «Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε». Στα θετικά της, ως πρώτη κυρία, είναι η καμπάνια κατά των ναρκωτικών που έστησε με το σλόγκαν «Απλά πες όχι».

Η ταφή της Νάνσι Ρέιγκαν θα γίνει δίπλα στον σύζυγό της, στην προεδρική βιβλιοθήκη «Ρόναλντ Ρέιγκαν», στη Σίμι Βάλεϊ στην Καλιφόρνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα