Να μείνει «ζωντανός» στο όνειρο

ΑΘΛΗΤΙΚΑΝα μείνει «ζωντανός» στο όνειροΤρίτη, Οκτώβριος 20, 2015 - 16:42

Πριν από είκοσι ένα βράδια κατάφερε να ξορκίσει την κατάρα που τον «στοίχειωνε» 50 χρόνια. Κέρδισε την Αρσεναλ, μετά από δώδεκα σερί ήττες επί αγγλικού εδάφους, και μπήκε δυνατά στο κόλπο για τους «16».

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΧΑΡΗ ΔΑΝΤΣΗ

Μόνο που, για να παραμείνει ζωντανό το όνειρο για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να

ξεπεράσει απόψε (21.45, OTE Sport 2) τον εαυτό του: Να επικρατήσει της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που έχει να ηττηθεί στο καυτό «Μάξιμιρ» τριάντα αγώνες (από τον Νοέμβριο του 2014) ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Αν η ομάδα του Πειραιά τα καταφέρει απέναντι στην παρέα του Πάουλο Μασάντο, θα γράψει αυτομάτως Ιστορία, καθώς για πρώτη φορά θα πανηγυρίσει δεύτερο σερί «διπλό» στην Ευρώπη.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο υπάρχει πίστη, παρά την απουσία του Εστέμπαν Καμπιάσο, για νίκη. «Η απουσία ενός παίκτη δεν μπορεί να αλλάξει τα πλάνα μας, γιατί παίζουμε ως ομάδα. Ποτέ δεν προετοιμάζουμε ένα παιχνίδι για την ισοπαλία. Οποιος το κάνει αυτό, συνήθως δεν έχει καλό αποτέλεσμα. Προετοιμαζόμαστε πάντα για τη νίκη» τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του πειραϊκού συλλόγου, Μάρκο Σίλβα, επισημαίνοντας πως «οι παίκτες μας έχουν την ικανότητα να δείξουν ακόμα καλύτερα πράγματα».


Ο Δημήτρης Σιόβας, εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του, τόνισε πως «η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και ψυχολογία. Είναι ένα διαφορετικό, και πολύ σημαντικό, παιχνίδι για εμάς». Πρόσθεσε δε «είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε να κερδίσουμε. Ποτέ δεν κοιτάμε την ισοπαλία. Σε κάθε ματς θέλουμε νίκη».

Ο κόουτς της Ντιναμό, Ζόραν Μάμιτς, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, και θα είναι έκπληξη αν τον νικήσουμε», ενώ ο 26χρονος Κροάτης αμυντικός Γιόσιπ Πρίβαριτς ξεκαθάρισε πως «σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε τον Ολυμπιακό». Πάντως, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η... τρύπια οροφή, που έσταζε νερά, της αίθουσας Τύπου του γηπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δύο μόλις χρονιές, από τις δεκαέξι προηγούμενες που έχουν συμμετάσχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οι Πειραιώτες κατάφεραν να κερδίσουν μέσα κι έξω ομάδα από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Στις 9 Δεκεμβρίου 1998, όταν τέθηκαν αντιμέτωποι με την Κροάσια, που πλέον έχει μετονομαστεί σε Ντιναμό Ζάγκρεμπ, είχαν πάρει ωστόσο γλυκιά ισοπαλία (1-1) στην Κροατία, παίρνοντας την πρόκριση στους «8».


Στο άλλο ματς του 6ου Ομίλου, η Αρσεναλ θα υποδεχτεί (21.45) την Μπάγερν. Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες): Μπάγερν 6, Ολυμπιακός 3, Ντιναμό 3, Αρσεναλ 0.

Keywords
Τυχαία Θέματα