«Μου παίρνουν το μωρό μου»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Μου παίρνουν το μωρό μου»Τετάρτη, Οκτώβριος 8, 2014 - 15:32

Νέος γολγοθάς για την τριμελή οικογένεια από το Ηράκλειο Κρήτης, που ζούσε στα παγκάκια επί έξι μήνες! Η 21χρονη Φιλία Ρολάκη, ο γιος της (μόλις οκτώ μηνών) και ο 46χρονος πατέρας της Γιώργος φιλοξενούνται τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία της Ομάδας Αλληλεγγύης της Αγίας Αικατερίνης στην Αλικαρνασσό, ενώ μετά το δημοσίευμα της «Espresso» για την περιπέτειά τους δέχτηκαν πρόταση για

δουλειά και σπίτι! Τα όνειρα της οικογένειας, όμως, όπως λέει η 21χρονη, γκρεμίζει ένα... κομμάτι χαρτί της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου, με το οποίο διατάσσεται η προσωρινή φιλοξενία του μωρού στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα»!

Αναστατωμένη και εξοργισμένη, η Φιλία Ρολάκη αδυνατεί να πιστέψει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να της αφαιρεθεί η επιμέλεια του γιου της: «Τα νεύρα μου έχουν σπάσει. Δεν είναι δυνατόν να θέλουν να μου κάνουν τέτοιο κακό. Λατρεύω το μωρό μου όσο τίποτα στον κόσμο και το προσέχω σαν τα μάτια μου. Ο παιδίατρος που το εξέτασε το βρήκε γερό σαν ταύρο. Αν και είναι μόνο οκτώ μηνών, ήδη περπατάει. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει κακοποίηση ή διαβίωση σε ακατάλληλες συνθήκες» λέει η νεαρή, με τη φωνή της να μαρτυρά απόγνωση και αγωνία.

«Θα προσπαθήσω να ανακληθεί η απόφαση με τη βοήθεια της δικηγόρου μου Ευτυχίας Κατσαρού, η οποία ανέλαβε την υπόθεσή μου αφιλοκερδώς» εξηγεί η 21χρονη, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν έγγραφα που να στηρίζουν μία τέτοια απόφαση, όπως, για παράδειγμα, έκθεση κοινωνικού λειτουργού: «Επίσης, υπάρχουν πολλά λάθη στο χαρτί της Εισαγγελίας. Το όνομα που αναγράφεται είναι Αικατερίνη Ρολάκη, ενώ το ακριβές όνομά μου είναι Φιλία - Αικατερίνη Ρολάκη. Αναφέρουν, επίσης, ότι το παιδί γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ η πραγματική ημερομηνία γέννησής του είναι η 9η Φεβρουαρίου 2014».

Στο πλευρό της, εκτός από τον πατέρα της, είναι ο επικεφαλής της Ομάδας Αλληλεγγύης της Αγίας Αικατερίνης, Μηνάς Χατζηδάκης: «Το πρωί της Τετάρτης θα πάμε στην Εισαγγελία με δεκάδες Ηρακλειώτες που τη στηρίζουν. Δεν θα αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο, αφού το παιδί ζει σε κατάλληλες συνθήκες και έχει ό,τι χρειάζεται».

Σημειώνεται ότι στο έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου αναφέρεται: «Η Αικατερίνη Ρολάκη του Γεωργίου διέμενε μέχρι πρότινος σε εγκαταλελειμμένο κατάλυμα μαζί με τον πατέρα της, στο οποίο επικρατούσαν άθλιες συνθήκες (...) Παρά τις προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών, οι συνθήκες διαβίωσης δεν έχουν αλλάξει καθόλου και δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια καλυτέρευσης του χώρου (...) Επισημάνθηκε η ύπαρξη κινδύνου σωματικής κακοποίησης του βρέφους από τον Γεώργιο Ρολάκη». Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, «για τους λόγους αυτούς διατάσσουμε την προσωρινή ανάθεση της πραγματικής φροντίδας για το αβάπτιστο άρρεν βρέφος (...) στο Κέντρο Βρεφών "Μητέρα"».

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα