Μια ανάσα από τον δολοφόνο!

15:53 6/6/2016 - Πηγή: Espresso
COVER STORYΗ συνταξιούχος ετοιμαζόταν να εγκατασταθεί στην ΚύπροΜια ανάσα από τον δολοφόνο!Δευτέρα, Ιούνιος 6, 2016 - 15:53

Ενα αποτύπωμα, που ενδέχεται να οδηγήσει στην εξιχνίαση της δολοφονίας της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου, ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στο κλιμακοστάσιο που οδηγεί στο τρίτο εγκαταλειμμένο υπόγειο του σούπερ μάρκετ, όπου εκτυλίχθηκε το γκραν γκινιόλ με το πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα. Μάλιστα το αποτύπωμα φέρεται ότι ανήκει σε άτομο το οποίο γνώριζε η άτυχη γυναίκα και στο παρελθόν είχε προστριβές, ίσως οικονομικής φύσης.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Οπως είχε

αποκαλύψει πρώτη η «Espresso», οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών εξέταζαν το τελευταίο διάστημα το ενδεχόμενο ο δολοφόνος της συνταξιούχου να ήταν πρόσωπο γνωστό της και γι' αυτό προσπάθησε να διαφύγει από το γκαράζ του σούπερ μάρκετ μόλις τον αντίκρισε. Τα αποτυπώματα της άτυχης γυναίκας και οι κηλίδες αίματος που ανακάλυψαν οι ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων στο δεύτερο υπόγειο γκαράζ οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η 69χρονη προσπάθησε να ανεβεί στον πρώτο όροφο, σε μια προσπάθεια να ζητήσει βοήθεια.

Ωστόσο, αυτά που έλειπαν ήταν τα αποτυπώματα του δράστη και αυτό έκανε τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως φορούσε χειρουργικά γάντια. Ομως το γεγονός ότι το θύμα πάλεψε σθεναρά για τη ζωή του τους έκανε να ελπίζουν ότι μπορεί τα γάντια να είχαν σκιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί των εργαστηρίων και οι έμπειροι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έκαναν νέα έρευνα στους χώρους του υπογείου το μεσημέρι του Σαββάτου, χρησιμοποιώντας εξελιγμένα μηχανήματα. Ετσι, κατάφεραν να ανακαλύψουν το επίμαχο αποτύπωμα αλλά και ένα νέο αποτύπωμα από το παπούτσι του δράστη, το οποίο ταυτοποιείται με το πρώτο αποτύπωμα παπουτσιού που είχε βρεθεί δίπλα στο πτώμα της Αγραφιώτου, όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα η «Espresso». Μετά το τελευταίο εύρημα, οι αστυνομικοί γνωρίζουν πλέον ακόμη και το είδος των παπουτσιών που φορούσε εκείνη την ημέρα ο δολοφόνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον δράστη ανήκει μάλλον και το δακτυλικό αποτύπωμα που βρήκαν το Σάββατο οι αστυνομικοί, οι οποίοι εκτιμούν ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για άτομο που είχε προσωπική επαφή αλλά και διαφορές με το θύμα. Ισως η Ελευθερία Αγραφιώτου να φοβόταν το άτομο αυτό, γι' αυτό ήθελε να μετακομίσει στην Κύπρο και να μεταφέρει τα χρήματά της εκεί.

Μάρτυρας-κλειδί

Αυτό υποστήριξε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη μάρτυρας-κλειδί από την Κύπρο, ο οποίος αποκάλυψε ότι λίγες μέρες προτού εξαφανιστεί η Αγραφιώτου τού είχε εκμυστηρευτεί ότι ήθελε να μετακομίσει στη Μεγαλόνησο και προετοίμαζε το έδαφος για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Κύπρο.

Στην εκπομπή έφτασε και μια σημαντική πληροφορία από τον επαγγελματικό χώρο της συνταξιούχου της Αγροτικής Ασφαλιστικής. Ενας μάρτυρας είπε πως, όταν συνταξιοδοτήθηκε, πριν από έξι χρόνια, με υψηλό βαθμό, πήρε ως εφάπαξ ποσό πάνω από 240.000 ευρώ!

Στο μεταξύ, ένας άλλος μάρτυρας, που μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Φως στο τούνελ», αποκάλυψε ότι η άτυχη γυναίκα είχε έναν άγριο καβγά με την τελευταία οικιακή βοηθό που πρόσεχε τη μητέρα της.

Πάντως, οι φίλες της 69χρονης συνταξιούχου της Αγροτικής Ασφαλιστικής κάνουν λόγο για έγκλημα που είχε κίνητρο τα χρήματά της και αποκλείουν την πιθανότητα σεξουαλικής επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα