Με λίγα ουισκάκια έγιναν κομάντος!

ΚΟΣΜΟΣΜε λίγα ουισκάκια έγιναν κομάντος!Παρασκευή, Δεκέμβριος 16, 2016 - 18:49

Δύο Ιρλανδοί ταξιδιώτες στη Μέση Ανατολή βρέθηκαν να πολεμούν το ISIS έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ

Με παραμύθια για παιδιά μοιάζουν οι περιπέτειες των ταινιών «Hangover», μπροστά σε αυτό που έζησαν δύο φίλοι από την Ιρλανδία, οι οποίοι ταξίδευαν με ένα σακίδιο στον ώμο στη Μέση Ανατολή.

Υστερα από μια νύχτα με άφθονο αλκοόλ, χωρίς καν να το καταλάβουν, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του πολέμου εναντίον του ISIS

στο Ιράκ, στο πλευρό Κούρδων πολεμιστών.

Ολα άρχισαν όταν ο 24χρονος Κρεγκ Ρέινολντς και ο 26χρονος Γουίλιαμ Μεάρα από το Δουβλίνο επισκέφτηκαν την πόλη των Κούρδων Σουλεϊμανίγια στο Ιράκ. Βρίσκονταν στη Μέση Ανατολή τους τελευταίους δυόμισι μήνες για να δουν από κοντά, όπως δήλωσαν στην εφημερίδα «Irish Independent», πώς ήταν η ζωή στην περιοχή εν καιρώ πολέμου.



Οι κάτοικοι της Σουλεϊμανίγια τούς σύστησαν έναν Καναδό, ο οποίος πολεμούσε στο πλευρό των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά, και πήγαν να πιουν ένα δυο ποτήρια ουίσκι.

Το παράκαναν όμως με το ποτό και την επόμενη ημέρα ξύπνησαν με πονοκέφαλο από το μεθύσι σε στρατιωτική βάση των Πεσμεργκά στο Νταχούκ του βόρειου Ιράκ, μια ανάσα από τις θέσεις των τζιχαντιστών του ISIS. «Κάτι πρέπει να είπαμε στον Καναδό το προηγούμενο βράδυ και του βάλαμε την ιδέα» παραδέχτηκε ο Μεάρα.

Οπως έμαθαν αργότερα, είχαν ανέβει σε στρατιωτικό όχημα, το οποίο τους μετέφερε στο Νταχούκ, όπου τους ζητήθηκε να φορέσουν στρατιωτικές στολές. «Πριν το καταλάβουμε, συναντούσαμε υψηλόβαθμους στρατιωτικούς, μεταξύ των οποίων τον διοικητή των τοπικών στρατιωτικών δυνάμεων» διηγείται ο Μεάρα, προσθέτοντας ότι ήταν τρομοκρατημένος. Το σημείο στο οποίο βρίσκονταν είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα του μετώπου, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ελεύθερος σκοπευτής του ISIS είχε σκοτώσει Κούρδο μαχητή που βρισκόταν στο οχυρό.

«Ηταν πιθανώς το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω κάνει» ομολογεί ο Μεάρα. Τους επιτράπηκε να βγάλουν φωτογραφίες κρατώντας όπλα με τους Κούρδους μαχητές, μέχρι που τους απομάκρυναν από την περιοχή, λέγοντάς τους ότι δεν ήταν πλέον ασφαλείς, επειδή δεν είχαν περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα