Μαζί Αβρανάς και Κάρεϊ

SHOWBIZΤι κοινό έχουν η ταινία «Miss Violence» και ο Τζιμ Κάρεϊ;Μαζί Αβρανάς και ΚάρεϊΣάββατο, Αύγουστος 15, 2015 - 15:00

Τι κοινό έχουν η ταινία «Miss Violence» και ο Τζιμ Κάρεϊ; Εναν άνθρωπο με τη σκηνοθετική μπαγκέτα στο χέρι: τον Αλέξανδρο Αβρανά!

Το όνομα του Ελληνα σκηνοθέτη φιγουράρει στη σελίδα του φιλμ «True crimes», στο IMDB, στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει ο χολιγουντιανός σταρ της «Μάσκας» και του «The

Truman Show».

Αν και ο Αλέξανδρος είχε ανακοινώσει πέρυσι το καλοκαίρι ότι θα ετοιμάσει ελληνική ταινία, τον περασμένο Μάιο το όνομά του «ενεπλάκη» στη σκηνοθεσία του φιλμ, στο οποίο παραγωγός θα είναι ο Μπρετ Ράτνερ και σεναριογράφος ο Τζέρεμι Μπροκ. Το στόρι του «True crimes» βασίζεται σε ένα άρθρο της εφημερίδας «New Yorker» και περιγράφει το πώς ένας μεσήλικος ντετέκτιβ της αστυνομίας του Βρότσλαβ (Πολωνία) λύνει το μυστήριο ενός εγκλήματος, βασιζόμενος σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Παρά τα όσα επικαλείται ο συγγραφέας περί μυθοπλασίας, ο ντετέκτιβ βρίσκει συγκλονιστικές ομοιότητες ανάμεσα στην υπόθεση του βιβλίου και το πραγματικό έγκλημα. Η ιστορία έγινε γνωστή μέσα από το άρθρο του Αμερικανού δημοσιογράφου Ντέιβιντ Γκραν.

Δίλημμα για τον ρόλο

Σύμφωνα με το www.imdb.com, η ταινία βρίσκεται σε προπαραγωγή, ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν ο Τζιμ Κάρεϊ θα ενσαρκώσει τον αστυνομικό ή τον δολοφόνο. Αλλωστε, παρά το... κωμικό παρελθόν του, ο ηθοποιός έχει αποδείξει πως μπορεί να σταθεί εξίσου καλά και σε δραματικές ταινίες. Αρκεί να θυμηθεί κάποιος το «Man on the moon», που αφορούσε τη βιογραφία του θρυλικού stand up comedian Αντι Κάουφμαν.

Οσο για τον Αβρανά; Το «Miss Violence» τιμήθηκε με τέσσερα βραβεία στο περσινό Φεστιβάλ της Βενετίας, μεταξύ των οποίων και ο Αργυρός Λέοντας για τη σκηνοθεσία του Αλέξανδρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα