Μαύρες Μάμπα εναντίον των λαθροκυνηγών!

ΚΟΣΜΟΣΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗΜαύρες Μάμπα εναντίον των λαθροκυνηγών!Τετάρτη, Φεβρουάριος 24, 2016 - 17:23

Τα μέλη της πρώτης γυναικείας μονάδας προστατεύουν (με κίνδυνο της ζωής τους) ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση

Ονομάζονται Μαύρες Μάμπα και θεωρούνται οι «ύαινες» της Νότιας Αφρικής. Ο λόγος για την πρώτη γυναικεία μονάδα κατά της λαθροθηρίας στην αφρικανική ζούγκλα, τα μέλη της οποίας ρισκάρουν τη ζωή τους για

να προστατεύσουν άγρια ζώα που κινδυνεύουν από εξαφάνιση.

Tο Σαββατοκύριακο 27-28/02 η Espresso weekend παρουσιάζει:
ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΙΒΑΡ
Με τα ωραιότερα παλιά λαϊκά τραγούδια μέσα από
σπάνιους δίσκους της ιστορικής δισκογραφικής εταιρίας


Οι Μαύρες Μάμπα -έτσι ονομάζεται ένα φονικό φίδι της Αφρικής- περιπολούν την περιοχή γύρω από το καταφύγιο Μπαλούλ, κοντά στο εθνικό πάρκο Κρούγκερ, και παρά το γεγονός ότι είναι άοπλες κερδίζουν ήδη τη μάχη εναντίον των λαθροκυνηγών που σκοτώνουν ζώα για τα κέρατα, το κρέας ή τη γούνα τους, αφού η παρουσία τους και μόνο στην περιοχή έχει καταφέρει να μειώσει τη λαθροθηρία κατά 75%.

Μεγάλο ρίσκο

Στα καθημερινά καθήκοντά τους περιλαμβάνονται η απελευθέρωση άγριων ζώων που έχουν πιαστεί σε παγίδες και η περιπολία της έκτασης των 400 τ.χλμ. του καταφυγίου Μπαλούκ σε αναζήτηση σκοτωμένων ή τραυματισμένων ρινόκερων, ρισκάροντας ανά πάσα στιγμή να δεχτούν οι ίδιες επίθεση από κάποιο άγριο ζώο. Κι έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν. Η 31χρονη Σιφίβε Σίτχολ μετρά ήδη δύο τετ α τετ με τον βασιλιά της ζούγκλας από το 2014 έως σήμερα. «Η πρώτη φορά ήταν τον πρώτο καιρό που είχα αρχίσει να εργάζομαι ως Μάμπα. Ετρεξα μακριά από το λιοντάρι, πράγμα που ήταν λάθος. Δεν τρέχεις ποτέ αν δεις λιοντάρι» εξηγεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα