Μαθητές θέλουν να αγοράσουν ιταλικό νησί για καταφύγιο νέων

ΚΟΣΜΟΣΜαθητές θέλουν να αγοράσουν ιταλικό νησί για καταφύγιο νέωνΤετάρτη, Φεβρουάριος 24, 2016 - 17:17

Μαθητές στην Ιταλία τσοντάρουν μέσω διαδικτυακού εράνου για να μαζέψουν χρήματα ώστε να αγοράσουν ακατοίκητο μικρό νησί, που βρίσκεται ανάμεσα στη Σαρδηνία και τη Σικελία. Θέλουν να το μετονομάσουν σε Νησί των Παιδιών και να το μετατρέψουν σε καταφύγιο για νέους. Συνεισφέρουν 0,5 ευρώ ο καθένας ώστε να μαζευτούν 3.000.000 ευρώ που χρειάζονται για την επένδυσή τους.

Το νησί Μπουντέλι, που αποκαλείται

«το μαργαριτάρι του αρχιπελάγους Λα Μανταλένα» λόγω του φυσικού κάλλους του, είναι προς πώληση, καθώς ο ιδιώτης στον οποίο ανήκει πτώχευσε. Ο Νεοζηλανδός τραπεζίτης Μάικλ Χαρτ κατέθεσε ήδη πρόταση ύψους 3.000.000 ευρώ για να το αγοράσει, με στόχο να το μετατρέψει σε υπαίθριο μουσείο φυσικής ιστορίας. Ωστόσο έγινε γνωστό ότι σχεδίαζε να δημιουργήσει θέσεις ελλιμενισμού για μεγάλα γιοτ προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, καθώς υπήρχαν φόβοι για την καταστροφή των μοναδικών ροζ παραλιών του νησιού.

Συλλογή χρημάτων

Τότε αποφάσισαν να δράσουν οι μαθητές της δεύτερης τάξης του γυμνασίου του χωριού Μόσο, στο Πιεμόντε. Χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, με τους καλύτερους μαθητές να αναζητούν τον ιδανικότερο τρόπο για τη συλλογή χρημάτων ώστε να μαζέψουν τα 3.000.000 ευρώ, ισοφαρίζοντας την πρόταση του τραπεζίτη. Μια άλλη ομάδα ασχολήθηκε με τη στρατηγική προώθησης της πρωτοβουλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η τρίτη ομάδα μελέτησε την ιστορία του νησιού.

Δημιούργησαν σελίδα στο facebook, στην οποία ζητούν τη συνεισφορά όλων των μαθητών της Ιταλίας και αφού είδαν τη θερμή ανταπόκριση, τώρα ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα: Να προωθήσουν την πρωτοβουλία τους και στο εξωτερικό, ζητώντας τη βοήθεια όλων των Ευρωπαίων μαθητών ώστε να μαζευτεί γρηγορότερα το ποσό.

Keywords
Τυχαία Θέματα