Μαθήματα ήθους από έναν μαραθωνοδρόμο που βρήκε πορτοφόλι και το παρέδωσε

16:57 7/7/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΜαθήματα ήθους από έναν μαραθωνοδρόμο που βρήκε πορτοφόλι και το παρέδωσεΔευτέρα, Ιούλιος 7, 2014 - 16:56

Παράδειγμα ήθους έγινε ο Γιαννιώτης αθλητής του μαραθωνίου Οδυσσέας Κουκέσης, ο οποίος παρέδωσε ένα πορτοφόλι που βρήκε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Ο γνωστός μαραθωνοδρόμος δεν σκέφτηκε ούτε για μία στιγμή να κρατήσει το πορτοφόλι που περιείχε το ποσό των 220 ευρώ, ταυτότητες, διάφορα προσωπικά έγγραφα και πιστωτικές κάρτες. Αντίθετα, πήγε γραμμή στο αστυνομικό τμήμα της πόλης και το παρέδωσε αμέσως.
Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη του που, όπως αποδείχθηκε,

ήταν ένας 22χρονος από την Ξάνθη, ο οποίος δεν πίστευε στα αυτιά του όταν άκουσε ότι το πορτοφόλι είχε βρεθεί και όλα όσα είχε μέσα υπήρχαν ακόμη εκεί. Ο νεαρός ευχαρίστησε χίλιες φορές τον 32χρονο αθλητή, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο που έδωσε μαθήματα εντιμότητας με την πράξη του.
Ο Οδυσσέας Κουκέσης είχε εντυπωσιάσει τον περασμένο Νοέμβριο στον 31ο Μαραθώνιο Αθηνών, όταν τερμάτισε κάπως... παράδοξα, φορώντας γιλέκο, παντελόνι και κάνοντας τούμπες στον αέρα! Ο ίδιος είχε αναφέρει: «Ο Κλασικός Μαραθώνιος είναι από τους λίγους αγώνες στον κόσμο που μπορείς να πρωτοτυπήσεις, να εκφραστείς και να τρέξεις όπως θέλεις χωρίς να παρεξηγηθείς. Ηθελα να πρωτοτυπήσω και τερμάτισα με αυτόν τον τρόπο που ήθελα. Κάνοντας τούμπες στον αέρα, φορώντας το γιλέκο μου και το παντελόνι μου που άλλαξα με τα αθλητικά μου ρούχα λίγο πριν από το τέρμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα