Λονδίνο: Λάτρης του bodybuilding και παντρεμένος με τρία παιδιά ο δράστης

ΚΟΣΜΟΣΛονδίνο: Λάτρης του bodybuilding και παντρεμένος με τρία παιδιά ο δράστηςΠαρασκευή, Μάρτιος 24, 2017 - 15:11

Ο «μοναχικός λύκος», που έκανε τη γέφυρα του Γουέστμινστερ τόπο θυσίας, είναι ο 52χρονος Βρετανός Χαλίντ Μασούντ, που είχε πλούσιο ποινικό μητρώο και έδρασε, όπως τουλάχιστον υποστήριξε το Ισλαμικό Κράτος με σχετική ανάληψη ευθύνης, υπό την καθοδήγηση της οργάνωσης.

Ο Μασούντ, που ζούσε στο Μπέρμιγχαμ, είχε καταδίκες για επιθέσεις και άλλα αδικήματα, αλλά η αστυνομία επιμένει ότι δεν

υπήρχαν στοιχεία που να τον συνδέουν με τρομοκρατικά δίκτυα.

«Ο Μασούντ δεν βρισκόταν στο στόχαστρο καμίας έρευνας στην παρούσα φάση και δεν υπήρχαν πληροφορίες από πριν σχετικά με την πρόθεσή του να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ωστόσο, ήταν γνωστός στην αστυνομία και είχε εκδοθεί σε βάρος του σειρά καταδικαστικών αποφάσεων κατά το παρελθόν για επιθέσεις, μεταξύ αυτών για τις κατηγορίες της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών, της κατοχής επιθετικών όπλων και της διατάραξης της δημόσιας τάξης». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News, ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, δούλευε ως καθηγητής Αγγλικών, είχε εσχάτως ασχοληθεί με τη μουσουλμανική θρησκεία και ασχολιόταν με το bodybuilding.

«Λέγαμε ένα “γεια” κι ένα “τι κάνεις;”. Είχε ένα μικρό παιδί, νομίζω πέντε ή έξι ετών. Ζούσε μαζί του μια Ασιάτισσα. Εδειχνε πολύ καλός και φρόντιζε τον κήπο του» δήλωσε γειτόνισσά του, η οποία πρόσθεσε ότι ο δράστης μετακόμισε σε αυτό το σπίτι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα