Εισαγγελέας καλεί Κυριάκου και Αρναούτη για το μοιραίο τροχαίο του Παντελή Παντελίδη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣυμπληρωματική εξέταση στο DNA που βρέθηκε στο πίσω μέρος του τιμονιού του τζιπ!Εισαγγελέας καλεί Κυριάκου και Αρναούτη για το μοιραίο τροχαίο του Παντελή ΠαντελίδηΠαρασκευή, Μάρτιος 24, 2017 - 14:00

«Καλή πρώτη εξέλιξη» χαρακτηρίζει η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη το ενδεχόμενο να κληθούν από τη Δικαιοσύνη οι δύο συνεπιβάτιδες του τραγουδιστή Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου, για να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από

αμέλεια και της ψευδορκίας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς του αδικοχαμένου 32χρονου.

ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Οπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς Παντελίδη για συμπληρωματική εξέταση στο DNA που βρέθηκε στο πίσω μέρος του τιμονιού του μαύρου τζιπ Mercedes, δείχνοντας πως είναι αποφασισμένος να διερευνήσει κάθε πτυχή της υπόθεσης. Αν και στην έκθεση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι είναι «αγνώστου προσώπου», ο πραγματογνώμονας της οικογένειας αποφαίνεται πως οι πέντε από τους 17 τύπους του γενετικού υλικού είναι ίδιοι με της Φρόσως Κυριάκου.

«Αυτό που έχω πληροφορηθεί είναι πως έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της ψευδορκίας μάρτυρα, όπως επίσης ότι έχει ζητηθεί να γίνει συμπληρωματική εξέταση του DNA που βρέθηκε στο τιμόνι, κάτι το οποίο είχαμε ζητήσει...» δήλωσε στην «Espresso» αναφορικά με τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη Χαράλαμπος Λυκούδης.

Οπως εξήγησε, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει ξεκινήσει, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν έγγραφες εξηγήσεις για τα παραπάνω αδικήματα τα δύο κορίτσια τα οποία επέβαιναν στο μοιραίο τζιπ. Ο νομικός αποκάλυψε πως ο εισαγγελέας έχει ορίσει και ιατροδικαστή, προκειμένου να διαλευκανθεί αν είναι συμβατά τα χτυπήματα που έφερε ο τραγουδιστής με τη θέση του οδηγού, καθώς οι ιατροδικαστές - τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας αποφάνθηκαν ότι ήταν ασύμβατα.

«Νομίζω πως το γεγονός ότι ο εισαγγελέας διερευνά την υπόθεση είναι μια πρώτη καλή εξέλιξη για την οικογένεια. Η έναρξη της προκαταρκτικής εξέτασης αποδεικνύει πως υπάρχει μια βασιμότητα σε όσα υποστηρίζει η πλευρά Παντελίδη και γι' αυτό γίνεται διερεύνηση» κατέληξε.

Τα πορίσματα

Στις αρχές του χρόνου, η μητέρα του αδικοχαμένου τραγουδιστή Αθηνά μαζί με τον κ. Λυκούδη είχε καταθέσει στον εισαγγελέα τον φάκελο με τα πορίσματα των τεχνικών συμβούλων τους.

Παράλληλα, η οικογένεια είχε στραφεί με υπόμνημα κατά των δύο γυναικών, κατηγορώντας για ανθρωποκτονία από αμέλεια τη Φρόσω Κυριάκου και για ψευδορκία και τις δύο.

Επειτα από αυτό, η Μίνα Αρναούτη είχε απαντήσει με ανάρτησή της στο facebook «Σας αρέσει, δεν σας αρέσει, ο Παντελής οδηγούσε», ενώ η Φρόσω Κυριάκου είχε αναφέρει μέσω των συνηγόρων της, μεταξύ άλλων, πως σε κανένα σημείο των εγγράφων των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας δεν γίνεται αναφορά για ίχνη της (ιδρώτας) στο τιμόνι του οδηγού.

Το θανατηφόρο τροχαίο και η άγρια διαμάχη για το ποιος οδηγούσε το Ι.Χ.

Πριν από έναν μήνα συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το μοιραίο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου, όταν το μαύρο τζιπ Mercedes του Παντελή Παντελίδη ανατράπηκε και «καρφώθηκε» στις προστατευτικές μπάρες του δρόμου, με αποτέλεσμα ο 32χρονος τραγουδιστής να βρει τραγικό θάνατο και να τραυματιστούν οι δύο συνεπιβάτιδές του, η μία εκ των οποίων σοβαρά.

Από τότε, έχουν χυθεί τόνοι μελάνι σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο, αλλά και το ποιος βρισκόταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Το θηριώδες τζιπ του αξέχαστου καλλιτέχνη κινούνταν στο Ελληνικό, όταν στη στροφή προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες. Ασθενοφόρο μετέφερε τον τραγουδιστή στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της Τροχαίας, ο 32χρονος Παντελίδης βρισκόταν σε κατάσταση βαριάς μέθης και μπήκε στη «στροφή του θανάτου» με 118 χιλιόμετρα, χωρίς να προσπαθήσει να σταματήσει, όπως προκύπτει από τη διαπίστωση ότι δεν υπήρχε ούτε ένα ίχνος από φρενάρισμα!

Μήνυση

Ωστόσο, ποιος οδηγούσε τελικά το μοιραίο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου δεν αναφέρεται στην πραγματογνωμοσύνη, με αποτέλεσμα ως σήμερα η οικογένεια του τραγουδιστή να επιμένει πως έχει στην κατοχή της στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πως δεν βρισκόταν αυτός στο τιμόνι. Στην αρχή του έτους, μάλιστα, υπέβαλε και μήνυση σε βάρος των δύο γυναικών, Φρόσως Κυριάκου και Μίνας Αρναούτη, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ψευδορκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρναούτη: Στο χειρουργείο για την τελευταία επέμβαση

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα