Κραυγή αγωνίας για τον σύλλογο ατόμων με σύνδρομο Down

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚραυγή αγωνίας για τον σύλλογο ατόμων με σύνδρομο DownΤρίτη, Μάιος 17, 2016 - 13:34

Σε μια κλωστή κρέμεται η λειτουργία των προγραμμάτων απασχόλησης για εκατοντάδες άτομα με σύνδρομο Down στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο αν δεν βρεθούν άμεσα δωρεές! Υστερα από 27 χρόνια λειτουργίας, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας έχει περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο

και, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Σταύρο Τσιφλίκη, αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα για τη λειτουργία του κτιρίου όπου στεγάζονται το κέντρο διημέρευσης - ημερήσιας φροντίδας και η στέγη ατόμων στην Καλαμαριά.

«Λόγω της κατάστασης στη χώρα μας, αντιμετωπίζουμε τεράστια οικονομικά προβλήματα, καθώς δεν παίρνουμε καμία κρατική επιδότηση και στηριζόμαστε μόνο σε δωρεές και στην κατασκευή και πώληση μπομπονιέρας» εξηγεί. Οπως λέει, οι πωλήσεις μπομπονιέρας έχουν πέσει δραματικά, με αποτέλεσμα το εργαστήρι να μη βγάζει ούτε καν τα έξοδά του.

Πρόθεση του συλλόγου ήταν όλες οι υπηρεσίες και τα εργαστήρια να μεταφερθούν από την Τούμπα στο νεόδμητο κτίριο που κατασκευάστηκε μέσω ΕΣΠΑ στην Καλαμαριά. Εκεί προβλέπεται να λειτουργήσει κέντρο διημέρευσης - ημερήσιας φροντίδας και στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με σύνδρομο Down. «Αν και οι εργασίες στο νέο κτίριο έχουν ολοκληρωθεί και ξεκίνησε ο εξοπλισμός του, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο λειτουργικό κόστος του, που ανέρχεται περίπου σε 30.000 ευρώ μηνιαίως» τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα