Κοσμοσυρροή για τη γιορτή του αθλητισμού

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚοσμοσυρροή για τη γιορτή του αθλητισμούΔευτέρα, Δεκέμβριος 7, 2015 - 14:53

Σχεδόν 2.000 δρομείς έτρεξαν στον Αγώνα Δρόμου του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία από πλευράς συμμετοχών ο φετινός 38ος Αγώνας Δρόμου του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού. Σχεδόν 2.000 δρομείς όλων των ηλικιών έλαβαν μέρος στην αθλητική διοργάνωση, η οποία θεωρείται πλέον παράδοση για τον δήμο.

Από την Τζίνα Αρβανίτη

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στο Αλσος Ψυχικού από τον δήμαρχο Φιλοθέης - Ψυχικού Παντελή Ξυριδάκη, ο οποίος

τόνισε ότι πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού για όλους, προσεκτικά σχεδιασμένη, ώστε να απευθύνεται σε κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική του κατάσταση.

Πρόκειται για έναν θεσμό που διοργανώνεται επί 38 συναπτά έτη από τον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού, έναν δήμο με παράδοση και σταθερή παρουσία στον αθλητισμό και στα πολιτιστικά δρώμενα. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) Γεράσιμος - Αλέξανδρος Μαζαράκης ανέφερε: «Η πεποίθησή μας ότι διοργανώνοντας τον αγώνα αυτόν, σε έναν από τους πιο πράσινους δήμους του λεκανοπεδίου, ανταποκρινόμαστε σε μια πραγματική ανάγκη των συμπολιτών μας να αθληθούν και -γιατί όχι;- να διακριθούν, επιβεβαιώνεται από την αθρόα συμμετοχή, σχεδόν διπλάσια από πέρσι. Οπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, ειδική θέση στον Αγώνα Δρόμου του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού κατέχουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία (ΑμεΑ)».

Σημαντική παρουσία στον 38ο Αγώνα Δρόμου του δήμου ήταν αυτή της αθλήτριας των Παραολυμπιακών Αγώνων Δήμητρας Κοροκίδα, η οποία άνοιξε τον αγώνα δρόμου με το αγωνιστικό της ποδήλατο. Και φέτος, όπως και τα προηγούμενα 37 χρόνια, ο αγώνας δρόμου απευθυνόταν σε όλους όσοι αγαπούν το τρέξιμο, με στόχο την προαγωγή του αθλητικού πνεύματος και της σωματικής ευεξίας. Οι δρομείς ακολούθησαν τις καταπράσινες διαδρομές ανάλογα με τα χιλιόμετρα που είχαν επιλέξει να διανύσουν, ενώ είχαν προβλεφθεί περίπατος πέντε χιλιομέτρων και ξεχωριστές εκκινήσεις για οικογένειες (400 μέτρων) και ΑμεΑ (50 μέτρων).



Οι φορείς

Ο Αγώνας Δρόμου του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, ενώ συνεργαζόμενοι φορείς και της φετινής διοργάνωσης ήταν ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που εδώ και 84 χρόνια προσφέρει αδιάκοπα κοινωνική και ανθρωπιστική βοήθεια. Μέρος των εσόδων από τις εγγραφές των δρομέων και τις χορηγίες πρόκειται να δοθεί σε είδη για την ενίσχυση και στήριξη των υπηρεσιών της. Χορηγοί επικοινωνίας του 38ου Αγώνα Δρόμου του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού ήταν οι εφημερίδες «Espresso» και «δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα