Κορυφαίο θέμα στο κανάλι NBC ο τραυματισμός της Αμερικανίδας από βαρελότο στη Σαντορίνη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚορυφαίο θέμα στο κανάλι NBC ο τραυματισμός της Αμερικανίδας από βαρελότο στη ΣαντορίνηΠέμπτη, Απρίλιος 24, 2014 - 14:40

ΟΛΟΚΛΗΡΑ κομμάτια αλουμινίου, χαρτιά και άλλα ξένα σώματα αφαίρεσαν οι γιατροί από το σώμα της Αμερικανίδας που τραυματίστηκε σοβαρά από βαρελότο με πυρίτιδα, το βράδυ της Ανάστασης, έξω από εκκλησία στην Οία Σαντορίνης! Η 51χρονη βρίσκεται σε καταστολή, έχει ρήξη εντέρου και περιτονίτιδα, μεγάλα τραύματα στον αριστερό γλουτό και στην αριστερή κοιλιακή χώρα και πολλαπλά

τραύματα που προκλήθηκαν από άμεση πλήξη, λόγω της εγγύτητας της έκρηξης του βαρελότου, που ήταν γεμάτο εκρηκτική ύλη. Οι θεράποντες γιατροί στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται η άτυχη Αμάντα Πρέσμικ, εντοπίζουν ελάχιστη βελτίωση στην κατάσταση της υγείας της, γεγονός που τους κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους, διευκρινίζουν όμως ότι δεν έχει διαφύγει ακόμη τον κίνδυνο.

Φωτογραφίες

Το περιστατικό -που αν μη τι άλλο δυσφημεί την Ελλάδα- έκανε τον γύρο του κόσμου, ενώ έγινε μεγάλο θέμα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Το δίκτυο έδειξε φωτογραφίες της γυναίκας με λεπτομερείς περιγραφές του γεγονότος. «Είναι έθιμο στην Ελλάδα να γιορτάζεται η Ανάσταση με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά, πολλά από τα οποία είναι αυτοσχέδια» αναφέρει το NBC, που αναφέρει και δηλώσεις του συζύγου της Αμερικανίδας, Κρις Πρέσμικ, ο οποίος επίσης νοσηλεύεται με εγκαύματα στα πόδια, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του: «Δεν γνωρίζαμε, νομίζαμε ότι θα είναι κανονικά πυροτεχνήματα. Τελικά ήταν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί» αναφέρει σε κατάσταση σοκ ο 51χρονος. Το NBC μάλιστα μίλησε με την κόρη του ζευγαριού, συγγενείς τους στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και φίλους τους, οι οποίοι δήλωσαν πόσο καλοί άνθρωποι είναι και πόσο λυπούνται που τους έτυχε κάτι τέτοιο.

Εύα Παπαδάτου

Στο πλευρό της οικογένειας και η Ολγα Κεφαλογιάννη

Με τον σύζυγο της 51χρονης Αμερικανίδας Αμάντα Πρέσμικ, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από το βαρελότο «γίγαντα» το Μ. Σάββατο στη Σαντορίνη, επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη (φωτό). Η υπουργός, που νωρίτερα είχε μιλήσει με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και επικοινώνησε και με τους γιατρούς του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία της Πρέσμικ, εξέφρασε στον σύζυγό της τη συμπαράσταση της Πολιτείας στις δύσκολες ώρες που περνάει η οικογένεια. Οπως μάλιστα τον ενημέρωσε, όλα τα νοσήλια θα καλυφθούν από το κράτος και το υπουργείο Τουρισμού θα αναλάβει όλα τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και διατροφής των δύο παιδιών τους στην Κρήτη, έτσι ώστε να βρίσκονται κοντά στη μητέρα τους.

NBCΟίαΣαντορίνηΑμερικανίδαΑμάντα ΠρέσμικAmanda Presmik
Keywords
Τυχαία Θέματα