Κατάδυση στο Μοβ σπήλαιο της Εύβοιας

18:03 5/8/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΚατάδυση στο Μοβ σπήλαιο της ΕύβοιαςΤετάρτη, Αύγουστος 5, 2015 - 17:58

Πρώτη φορά έγινε κατάδυση στο πανέμορφο Μοβ σπήλαιο στη νότια Εύβοια, το εντυπωσιακό ενάλιο βάραθρο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην περιοχή Ζάρακες και πήρε το όνομά του από τα μοβ φυτά που υπάρχουν στα τοιχώματα και στον πυθμένα του!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Το σπήλαιο είναι μία δολίνη με δύο υποβρύχιες εισόδους, το οποίο έχει πλάτος 15 μέτρα και μήκος 25 μέτρα (σύμφωνα με τις μετρήσεις του google

earth), ενώ το ύψος από την επιφάνεια του νερού είναι περίπου 20 μέτρα στο χαμηλότερο σημείο και περίπου 25 μέτρα στο υψηλότερο. Ο πυθμένας του σπηλαίου χωρίζεται σε δύο μέρη, το χερσαίο, στο οποίο φτάνει κάποιος με καταρρίχηση, και το λιμναίο. Η λίμνη έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με το σπήλαιο σε μήκος και πλάτος, ενώ το βάθος της κυμαίνεται από 10 έως 20 μέτρα.

Ο Πάνος Αγιαννίτης, ένας νεαρός επιχειρηματίας από τη Χαλκίδα που συμμετείχε στην πρώτη καταδυτική εξερεύνηση του σπηλαίου, αποκάλυψε μιλώντας στην «Espresso» ότι στην εξόρμηση στο σπήλαιο στη νότια Εύβοια συμμετείχαν συνολικά 39 άτομα! Ομως μόνο δέκα από αυτά καταδύθηκαν: «Οι 29 έκαναν καταρρίχηση και κολύμπησαν στο σπήλαιο και οι δέκα βουτήξαμε με πλήρη εξοπλισμό. Την Κυριακή 26 Ιουλίου φτάσαμε στην περιοχή Ζάρακες, λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα από τη λίμνη Δύστος, και κατευθυνθήκαμε με φουσκωτό σκάφος πιο νότια, όπου βρίσκεται το Μοβ σπήλαιο. Ταυτόχρονα ανακαλύψαμε ακόμα δύο μικρότερα σπήλαια που υπάρχουν στην περιοχή»!

Ο 30χρονος επιχειρηματίας, που είναι λάτρης των extreme αθλημάτων και ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Μύτικα προσπαθεί να αναδείξει τουριστικά τη Χαλκίδα και γενικά την Εύβοια, σημείωσε ότι το Μοβ σπήλαιο ανακαλύφθηκε πρόσφατα από τον Σπηλαιολογικό Ελληνικό Εξερευνητικό Ομιλο (ΣΠΕΛΕΟ): «Ομως εμείς είμαστε η πρώτη ομάδα που κάναμε καταδύσεις στο σημείο αυτό. Εχει δύο εισόδους για να περάσεις στο εσωτερικό, η μία λιγότερο ευρύχωρη, περίπου στα έξι μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, και η άλλη ξεκινάει από τα 22 μέτρα βάθος. Βουτήξαμε με καταδυτικό εξοπλισμό και με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή της ομάδας μας Thalassa diving school Γιώργο Μοναστήρογλου» λέει.

Το Μοβ σπήλαιο είναι μια δολίνη με δύο υποβρύχιες εισόδους με πλάτος 15 μέτρα. Το βάθος της λίμνης φτάνει τα 20 μέτρα
Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα