Κατά συρροή παιδόφιλος πρώην επίσκοπος είχε την κάλυψη του πρίγκιπα Κάρολου

ΚΟΣΜΟΣΚατά συρροή παιδόφιλος πρώην επίσκοπος είχε την κάλυψη του πρίγκιπα ΚάρολουΠέμπτη, Φεβρουάριος 25, 2016 - 17:04

Οι φιλικές σχέσεις του με τον πρίγκιπα Κάρολο φαίνεται ότι βοήθησαν επίσκοπο της Εκκλησίας της Αγγλίας να κρατάει καλά κρυμμένο για πολλά χρόνια το γεγονός ότι κακοποιούσε νεαρά αγόρια.

Ο πρώην επίσκοπος Λιούις Πίτερ Μπολ καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2015 σε 32 μήνες φυλάκιση, ωστόσο έγγραφα που έφερε στο φως

το BBC δείχνουν ότι η πρώτη έρευνα της αστυνομίας σε βάρος του έγινε το 1993.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν, μεταξύ άλλων, ότι η τότε ομάδα υπεράσπισής του, που είχε οριστεί από την ίδια την Εκκλησία, είχε έρθει σε συμφωνία με την αστυνομία, προκειμένου να μην ξεσπάσει σκάνδαλο στον Τύπο, αφού ο επίσκοπος «είχε φιλικές σχέσεις με τον πρίγκιπα Κάρολο».

«Συντονισμένη συγκάλυψη»

Ο Μπολ είχε γλιτώσει τότε με μια απλή επίπληξη και είχε παραιτηθεί από επίσκοπος του Γκλούστερ, αλλά επέστρεψε στα καθήκοντά του δύο χρόνια αργότερα. Μετά τις νέες αποκαλύψεις, τα θύματα του Μπολ κάνουν λόγο για «καταχθόνια και συντονισμένη συγκάλυψη» της υπόθεσης για δύο δεκαετίες με την ανοχή της Εκκλησίας, παρότι γνώριζε ότι ο Μπολ ήταν κατά συρροή παιδόφιλος.

Πληροφορίες αναφέρουν τώρα ότι οι Αρχές αναμένεται να ανοίξουν νέα έρευνα, για να ανακαλύψουν πόσοι αξιωματούχοι της Εκκλησίας γνώριζαν για τη δράση του και να αποδοθούν ευθύνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα