Καμπάνα στον «άτακτο» πεζοναύτη

ΚΟΣΜΟΣΚαμπάνα στον «άτακτο» πεζοναύτηΠέμπτη, Ιούλιος 13, 2017 - 13:13

Η πρώτη καμπάνα για το σκάνδαλο των «Ηνωμένων Πεζοναυτών» έπεσε. Σε απώλεια τριών βαθμών από το αξίωμά του, των δύο τρίτων του μισθού του και να μπει σε περιορισμό για 10 ημέρες καταδίκασε το Ναυτικό Στρατοδικείο έναν από τους πεζοναύτες που δημοσίευσαν γυμνές φωτογραφίες γυναικών συναδέλφων του, στρατιωτών και βετεράνων, στο facebook χωρίς τη συναίνεσή τους.

Ο πεζοναύτης

παραδέχτηκε την ενοχή του για «μη συναινετική ανταλλαγή φωτογραφιών στην ομάδα του Marines United» στο facebook, με κάποιες από τις φωτογραφίες να αναφέρουν ρητά το όνομα και τον βαθμό της στρατιωτικού. Κατά την ακροαματική διαδικασία μία από τα θύματα δήλωσε ότι το σκάνδαλο της κατέστρεψε την καριέρα στο Σώμα, ενώ μία άλλη ότι αηδίασε με τα σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτηση των φωτογραφιών της από τους συναδέλφους της.

Το σκάνδαλο ξέσπασε τον Φεβρουάριο, από την αποκάλυψη ενός βετεράνου πεζοναύτη, οπότε και ξεκίνησε η έρευνα από την ερευνητική ποινική υπηρεσία του ναυτικού των ΗΠΑ. Η εξέταση 131.000 φωτογραφιών σε 168 ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έθεσε υπό εξέταση 89 πρόσωπα, 22 πολίτες και 67 εν ενεργεία πεζοναύτες. Οπως δήλωσε ο στρατηγός Glenn Walters, αναπληρωτής διοικητής του ναυτικού σώματος, «η υπηρεσία έχει επικαιροποιήσει την εκπαίδευσή της σχετικά με το τι είναι κατάλληλο για τα κοινωνικά μέσα και δεν ανεχόμαστε την έλλειψη σεβασμού».

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα