Τα Χανιά υποδέχτηκαν το «Tamsen»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤα Χανιά υποδέχτηκαν το «Tamsen»Πέμπτη, Ιούλιος 13, 2017 - 12:17

Επιβλητικό και μεγαλοπρεπές το «Tamsen», το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων όσοι το είδαν να μπαίνει στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Το ιστιοφόρο -μήκους 52 μέτρων και πλάτους 10- κατέπλευσε στο κρητικό λιμάνι χθες το πρωί προερχόμενο από τα Σφακιά, καθώς οι επιβαίνοντες σε αυτό απολαμβάνουν τον περίπλου της δυτικής Κρήτης.

Το «Tamsen»

είναι ένα εντυπωσιακό ιστιοφόρο που αναπτύσσει ταχύτητα 14 κόμβων και κατασκευάστηκε το 2007 από την Perini Navi στο ναυπηγείο Viareggio της Ιταλίας, το οποίο ειδικεύεται στα υπερπολυτελή γιοτ. Ανήκει στην οικογένεια μεγιστάνων Firestone από την Καλιφόρνια, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ελαστικών.

Οι Firestones δεν έκαναν εκπτώσεις στο κόστος κατασκευής του, αφού η Perini Navi λέγεται ότι χρεώνει περίπου 625.000 δολάρια ανά... μέτρο (!) για τα σκάφη της και το ποσό αυξάνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Οσο για το το «Tamsen», υπολογίζεται ότι στην αγορά θα μπορούσε σήμερα να πουληθεί για ένα ποσό μεγαλύτερο από 70.000.000 δολάρια.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα