Η τελευταία παράσταση του πιο διάσημου μάγου

17:55 2/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΗ τελευταία παράσταση του πιο διάσημου μάγουΤρίτη, Αύγουστος 2, 2016 - 17:54

«Pottermania» για το βιβλίο και την παράσταση «Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί», που ρίχνει την αυλαία της σειράς

Με τον πιο μεγαλοπρεπή τρόπο ολοκληρώνεται η ιστορία του πιο διάσημου μάγου της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου, καθώς νέο κύμα «Pottermania» διατρέχει τον πλανήτη. Την ώρα που η παράσταση «Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί» κάνει θραύση στο Λονδίνο και το ομώνυμο βιβλίο κάνει «μαγικές» πωλήσεις.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ



Η θεατρική παράσταση έκανε πρεμιέρα το

Σάββατο στο Grand Palace Theatre του Λονδίνου. Το έργο έχει γράψει ο Τζακ Θορν, βασιζόμενος σε ιστορία της Ρόουλινγκ, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τζον Τίφανι.

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος των θαυμαστών του Χάρι Πότερ είναι ότι έχουν προπωληθεί τα εισιτήρια μέχρι και τον Μάιο του 2017, γεγονός που γίνεται ακόμα πιο σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι η διάρκεια της παράστασης είναι τόσο μεγάλη, που θα μπορούσε να κουράσει. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει, παρόλο που διαρκεί 5 ώρες και 15 λεπτά, καθώς οι παραγωγοί τη χώρισαν σε δύο μέρη, τα οποία οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν είτε την ίδια ημέρα είτε σε δύο διαφορετικές βραδιές.



Η υπόθεση εξελίσσεται 19 χρόνια μετά τα γεγονότα της τελευταίας κινηματογραφικής ταινίας και τον θάνατο του σκοτεινού άρχοντα Βόλντεμορτ. Ο Πότερ είναι 37 ετών και έχει παντρευτεί την Τζίνι Oυέσλι, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Εργάζεται ως υπάλληλος στο υπουργείο Μαγείας, ωστόσο η ζωή του δεν είναι εύκολη, καθώς το παρελθόν συνεχίζει να τον κυνηγάει. Πόσο μάλλον που ο μικρότερος γιος του Αλμπους αρνείται να σηκώσει στις πλάτες του το βάρος της κληρονομιάς του πατέρα του.

Πατέρας και γιος θα μάθουν, κατά την εξέλιξη της ιστορίας, ότι κάποιες φορές το σκοτάδι κρύβεται στα πιο αναπάντεχα μέρη.

Η επιτυχία της παράστασης είναι τέτοια, που οι παραγωγοί συζητούν ήδη τη μεταφορά της στο Μπρόντγουεϊ, ενώ η Ρόουλινγκ, που δηλώνει ότι με την παράσταση και το ομώνυμο βιβλίο κλείνει η ιστορία του Χάρι Πότερ, ονειρεύεται μια παγκόσμια περιοδεία.

Ουρές για ένα αντίτυπο με την όγδοη συνέχεια της ιστορίας

Φρενίτιδα έχει προκαλέσει εξάλλου η κυκλοφορία του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί», το οποίο είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη θεατρική παράσταση. Σε όλο τον κόσμο οι θαυμαστές του Πότερ κάνουν ουρές έξω από τα βιβλιοπωλεία, με τους υπαλλήλους τους να μην προλαβαίνουν να εφοδιάσουν τα ράφια. Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Σίδνεϊ κατακλύστηκαν από τους φανατικούς του «σημαδεμένου μάγου», οι οποίοι ήθελαν να διαβάσουν πώς κλείνει η ιστορία του. Το βιβλίο αποτελεί την όγδοη συνέχεια της σειράς και κυκλοφορεί εννέα χρόνια μετά το προηγούμενο βιβλίο της Ρόουλινγκ που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε δύο ταινίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα