Ο Ληναίος ως Νίκος Καζαντζάκης με την υπογραφή του Γιάννη Σμαραγδή

16:55 2/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ Ληναίος ως Νίκος Καζαντζάκης με την υπογραφή του Γιάννη ΣμαραγδήΤρίτη, Αύγουστος 2, 2016 - 16:54

Ο ρόλος του αστυνομικού στην ταινία «Η κόμισσα της φάμπρικας» έκανε τον Γιάννη Σμαραγδή να διαλέξει τον Στέφανο Ληναίο για τον ρόλο του Καζαντζάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή του ηθοποιού που θα υποδυθεί τον Νίκο Καζαντζάκη ξάφνιασε, αρχικά, ακόμη και στενούς συνεργάτες του σκηνοθέτη. Οταν όμως εκείνος, που αποδεδειγμένα έχει κάνει τα καλύτερα κάστινγκ σε ταινίες για σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Ελ Γκρέκο και

ο Βαρβάκης, προχώρησε στα πρώτα δοκιμαστικά με τον Ληναίο, οι πάντες άλλαξαν γνώμη. Η όποια αμφιβολία, δε, «έσβησε» όταν είδαν τη φωτογραφία του ηθοποιού ως Καζαντζάκη στην πιο χαρακτηριστική πόζα του, εκείνη που εμφανίζεται σκυμμένος στα γραπτά του.



Τα γυρίσματα θα αρχίσουν στις 26 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη, ενώ οι σκηνές του Στέφανου Ληναίου θα ξεκινήσουν να γυρίζονται τον Νοέμβριο στο Παρίσι και την Αντίμπ, όπου ο λογοτέχνης και η σύζυγός του Ελένη εγκαταστάθηκαν το 1948.

Γυρίσματα

Σύμφωνα με δηλώσεις του σκηνοθέτη στην «Espresso», λήψεις θα γίνουν επίσης στην Αυστρία, στη Γερμανία, τη Ρωσία, στο όρος Σινά και στην Κίνα.

Τον Καζαντζάκη σε νεαρή ηλικία θα υποδυθεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ενώ στα παιδικά του χρόνια ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής. Το καστ συμπληρώνουν δημοφιλείς ηθοποιοί, όπως οι Μαρίνα Καλογήρου (Ελένη Καζαντζάκη), Θοδωρής Αθερίδης (Γιώργης Ζορμπάς), Μαρία Σκουλά (μητέρα του Καζαντζάκη), Αργύρης Ξάφης (πατέρας του συγγραφέα), Νίκος Καρδώνης (Αγγελος Σικελιανός), Αμαλία Αρσένη (Εύα Σικελιανού), Ζέτα Δούκα (Μελίνα Μερκούρη), Γιούλικα Σκαφιδά (Ιτκα), Πάνος Σκουρολιάκος, Ηλίας Λογοθέτης, Ερση Μαλικένζου, Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης (Ελ Γκρέκο) και Στάθης Ψάλτης.

Αρχικά είχε ακουστεί και το όνομα του Γιώργου Κιμούλη για τον βασικό ρόλο, κάτι που διαψεύστηκε γρήγορα από τον ίδιο τον Σμαραγδή.

Αλκίνοος Μπουνιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα