Η πρόκριση είναι εφικτή

17:39 9/9/2014 - Πηγή: Espresso
ΑΘΛΗΤΙΚΑΗ πρόκριση είναι εφικτήΤρίτη, Σεπτέμβριος 9, 2014 - 17:31

Θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ η Εθνική για να μη μετάσχει στα τελικά της Γαλλίας το 2016, καθώς περνούν οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο αλλά και οι καλύτεροι τρίτοι.

Συνεπώς, δεν υπάρχει πρόβλημα για τη ÇγαλανόλευκηÈ μετά την ήττα (1-0) από τη Ρουμανία, κάτι που βρίσκει σύμφωνο τον Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος απάντησε (στο ερώτημα αν η ομάδα πάρει το εισιτήριο για τους τελικούς) με σιγουριά: «Φυσικά ναι».

Αλλού είναι το θέμα, και αφορά σε επιλογές

του, αλλά και στη διαχείριση κάποιων παικτών από τον νέο Ομοσπονδιακό, που επεσήμανε ότι έγινε ένα κακό παιχνίδι και ότι οι διεθνείς φάνηκε πως ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν.

«Είναι μόλις το πρώτο παιχνίδι, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η Ρουμανία και η Ελλάδα παραμένουν τα φαβορί του ομίλου. Θέλω να έχω παίκτες σε καλή φυσική κατάσταση. Μου αρέσει το πρέσινγκ και το γρήγορο παιχνίδι. Δυστυχώς, δεν τα είδαμε αυτά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά διαπίστωσα τη διάθεση των παικτών» είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός τεχνικός, που δεν δικαιώθηκε σε ορισμένες επιλογές για την ενδεκάδα. Οπως συνέβη με τον ανέτοιμο Σαμαρά, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της μη χρησιμοποίησης του Αθανασιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έχει μόλις δύο συμμετοχές σε επίσημα ματς της Εθνικής, και για... 27 λεπτά: 22' αλλαγή (με τη Σλοβακία, το 2012) και 5' (με το Λίχτενσταϊν, έναν χρόνο μετά, ως αλλαγή και πάλι).

«Ο Ρανιέρι επέλεξε να παίξουμε με εννέα από την αρχή!È ήταν τα ενδεικτικά λόγια του Γιάννη Ματζουράκη, που επεσήμανε πως η κριτική στον Ρανιέρι γίνεται με βάση τα όσα είπε πριν από το παιχνίδι. ÇΕίπε ότι το πρώτο στοιχείο που θα λάβει υπόψη είναι η φυσική κατάσταση, αλλά επέλεξε να παίξουμε με εννέα παίκτες από την αρχή.

Ο Ρανιέρι εξέθεσε τους Σαμαρά και Μήτρογλου, που είναι καλοί παίκτες, αλλά ανέτοιμοι. Επρεπε να μιλήσει μαζί τους και να τους προστατεύσει. Θα καταλάβαιναν και οι ίδιοι, αφού, πλέον, οι παίκτες έχουν υψηλό επίπεδο κατανόησης και κουλτούρας. Υπάρχει τρόπος να το διαχειριστείς αυτό και να πεις την πραγματικότητα στον παίκτη».

Κατά ΕΠΟ

Οι βολές επεκτάθηκαν από τον τεχνικό της Καλλονής και στην Ομοσπονδία, που δεν ενημέρωσε τον Ιταλό (για το αγωνιστικό κομμάτι), αλλά η κατάληξη ήταν θετική: «Η Ελλάδα είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου, ενώ και ο Ρανιέρι είναι ένας προπονητής με καλό παλμαρές. Θα δει γρήγορα τα λάθη του και θα τα διορθώσει.

»Δεν τίθεται θέμα να χάσουμε την πρόκριση. Απλά, η Ρουμανία ήταν σαφώς πιο έτοιμη σε φυσική κατάσταση ομάδα, ενώ προηγήθηκε με ένα ανύπαρκτο πέναλτι».

Το αρνητικό ξεκίνημα του Ιταλού τον βάζει στο αντίστοιχο... κλαμπ εκείνων των Ομοσπονδιακών που έκαναν πρεμιέρα «με το αριστερό». Ανάμεσά τους ο Οτο Ρεχάγκελ και ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Γερμανός είχε γνωρίσει βαριά ήττα στο ντεμπούτο του στον ελληνικό πάγκο από τη Φινλανδία (5-1 στο Ελσίνκι, τον Σεπτέμβριο του 2001), ο Πορτογάλος είχε φέρει 1-1 με τη Γεωργία στο Φάληρο (φθινόπωρο 2012). Παλαιότερα (1998) ο Ανχελ Ιορντανέσκου είχε φέρει 2-2 με τη Σλοβενία στο ΟΑΚΑ (για τα προκριματικά του Euro 2000), έναν χρόνο μετά ο Βασίλης Δανιήλ είχε μείνει στο 0-0 με τη Λετονία στη Ρίγα.

Βαγγέλης Μελέκογλου

Keywords
Τυχαία Θέματα