Η «ιπτάμενη» Ελληνίδα dj!

SHOWBIZΣυνέντευξηΗ «ιπτάμενη» Ελληνίδα dj!Σάββατο, Νοέμβριος 22, 2014 - 16:30

Μια σέξι Ελληνίδα χορεύει στον... αέρα κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η Αντζελα Παντελή, ραδιοφωνική παραγωγός και dj με διεθνείς περγαμηνές, που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, διαγωνίστηκε πριν από λίγες μέρες στο Παγκόσμιο Τουρνουά Εναέριου Χορού, το οποίο διεξήχθη για ακόμη μία χρονιά στο Χονγκ Κονγκ,

και κατέκτησε την τρίτη θέση. Η Αντζελα μάγεψε το κοινό παρουσιάζοντας μια εντυπωσιακή ethnic χορογραφία υπό τους ήχους ενός παραδοσιακού αραβικού τραγουδιού, συνδυάζοντας έτσι τον εναέριο χορό στα πανιά (aerial dance) με τον oriental, εξ ου και ο τίτλος του project της «Aeriental Angel». Εμπνευση για τη δημιουργία της συγκεκριμένης παράστασης στάθηκε η προσωρινή διαμονή της στο Σουλτανάτο του Ομάν, όπου εργάζεται τη φετινή σεζόν ως resident dj στο Β.Α.Β. Lounge του πεντάστερου ξενοδοχείου «Shangri-La Barr Al Jissah Resort».
«Ο εναέριος χορός μπήκε στη ζωή μου τυχαία και αναπάντεχα το 2012, στη Νέα Υόρκη» λέει η ίδια στην αρχή της συζήτησής μας. «Πήγαινα στη σχολή Body and Pole, όπου μάθαινα χορό στον στύλο, και κάποια στιγμή είδα ότι πρόσθεσαν στο πρόγραμμα νέες τάξεις εναέριων πανιών και κρίκου. Δοκίμασα και εκστασιάστηκα! Πωρώθηκα τόσο πολύ που άρχισα καθημερινές προπονήσεις τριών ωρών. Πλέον χορεύω επαγγελματικά και διδάσκω όταν έρχομαι στην Ελλάδα στο Venus Athens Pole Dance» συνεχίζει.

Οι δυσκολίες

Μιλώντας στην «Espresso» η Αντζελα αναφέρεται στις δυσκολίες του αθλήματος. «Είναι πολλές και δεν σχετίζονται μόνο με τον αθλητή και τις επιδόσεις του, αλλά και με την εγκατάσταση του εξοπλισμού! Ειδικά το δεύτερο το έχω καταλάβει καλά αυτό το διάστημα που βρίσκομαι στο Ομάν και δεν μπορούμε να βρούμε ένα μέρος για να κρεμάσω τα πανιά και τον κρίκο μου. Το rigging, δηλαδή το κρέμασμα του εξοπλισμού στο ταβάνι ή σε μεταλλικές βάσεις είναι πολύ σημαντική υπόθεση για την ασφάλεια του εναέριου χορευτή. Κανείς δεν θέλει να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση εκείνων των δύσμοιρων χορευτών που έπεσαν από ύψος 15 μέτρων μπροστά στο κοινό πέρσι σε μια παράσταση στη Νέα Υόρκη επειδή έσπασε ο γάντζος. Για μένα λοιπόν η ασφάλεια παίζει πρωταρχικό ρόλο και γι' αυτό απαιτείται σκληρή προπόνηση, ώστε να αποκτήσεις μεγάλη μυϊκή δύναμη για να μπορείς να κρεμιέσαι στον αέρα κάνοντας τούμπες και φιγούρες. Για τον αθλητή είναι δύσκολο και το κομμάτι της αντοχής, δηλαδή να μπορεί να χορεύει ασταμάτητα για επτά λεπτά χωρίς να πατήσει το έδαφος».
Το μόνο σίγουρο στην περίπτωση της εντυπωσιακής Αντζελας είναι ότι δεν φοβάται τα ύψη. «Γενικά δεν έχω φοβίες. Πάντοτε όμως υπάρχει λίγο άγχος, γεγονός που οφείλεται σε ένα ατύχημα που πήγα να πάθω, αλλά τελικά το απέφυγα χάρη στην ψυχραιμία μου και την εμπιστοσύνη που έχω στον εαυτό μου και στη δύναμη του σώματός μου. Κατά τη διάρκεια παράστασης με τον Αντώνη Ρέμο στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Μάιο, ενώ χόρευα στα 10 μέτρα ύψος, βγήκε ο αριστερός μου ώμος! Ευτυχώς πρόλαβα να πιάσω τα πανιά με το δεξί χέρι, αλλιώς θα έπεφτα πάνω στον κόσμο και στα τραπέζια με τα γυάλινα ποτήρια! Σταμάτησα τη χορογραφία και κατέβηκα ήρεμα και ψύχραιμα σαν να μη συνέβη τίποτα, διότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θέλεις να τρομοκρατήσεις το κοινό».
Η κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Παγκόσμιο Τουρνουά Εναέριου Χορού ήταν δίχως αμφιβολία μια μεγάλη νίκη για την Αντζελα, αφού πρόκειται για διοργάνωση με υψηλά στάνταρντ και σκληρό ανταγωνισμό. «Γενικά δεν είμαι πολύ υπέρ των διαγωνισμών, τους θεωρώ ψυχοφθόρους. Προτιμώ τις παραστάσεις, διότι εκεί το ευχαριστιέσαι με την ψυχή σου και δεν κρίνεσαι, απλώς θέλεις να διασκεδάσεις και να εντυπωσιάσεις το κοινό σου. Δεν ξέρω γιατί συμμετείχα, πραγματικά! Εφαγα... φλασιά μάλλον, δεν περίμενα να περάσω στον τελικό και λέω, αφού τελικά μπήκα στον χορό, ας χορέψω! Πάντως δεν μου βγήκε σε κακό, εδώ που τα λέμε».
Στα άμεσα σχέδια της Αντζελας Παντελή είναι να συνδυάσει το aerial dance με τα πάρτι όπου παίζει μουσική ως dj. «Θέλω να παρουσιάσω κάτι πρωτοποριακό στον χώρο της διασκέδασης και του clubbing. Ηδη μάλιστα έκανα την αρχή και στην Ελλάδα, όπου το περασμένο καλοκαίρι έπαιξα μουσική σε clubs και χόρεψα στον κρίκο. Ο κόσμος είδε κάτι διαφορετικό και του άρεσε».

Οσο για το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός show εναέριου χορού με ελληνικούς ήχους; «Για να είμαι ειλικρινής δεν με εμπνέει τόσο η ελληνική μουσική για τις εναέριες χορογραφίες. Με ξεσηκώνει περισσότερο η ξένη και ειδικά η dubstep που λατρεύω. Αν έπρεπε να χορέψω ένα ελληνικό κομμάτι, μάλλον θα ήταν κάποιο σαν το "Αν ήσουν αγάπη" της Παπαρίζου που μου αρέσει πολύ και μου κάνει... κλικ να αναποδογυρίσω στον αέρα με σπαγκάτο» λέει γελώντας η Αντζελα, η οποία σχεδιάζει να επισκεφτεί την Ελλάδα τον Ιανουάριο.

Στα πάρτι της Christian Dior!

- Η Αντζελα προσκλήθηκε να χορέψει στα εναέρια πανιά στο reality show του αμερικανικού δικτύου we channel «My fair wedding», το οποίο παρουσιάζει ο David Tutera.

- Πρωταγωνιστεί στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Shine» του ελληνοαμερικανικού ροκ συγκροτήματος Porphyra.

- Είναι ίσως η μοναδική στην Ελλάδα που κάνει εναέριο κρίκο, σε αντίθεση με τα πανιά, όπου υπάρχουν ακόμη τρεις ή τέσσερις επαγγελματίες.

- Εχει παίξει μουσική σε μερικά από τα πιο in clubs του εξωτερικού και στα πιο χλιδάτα ξενοδοχεία του κόσμου.

- Επιλέχτηκε από την εταιρία Christian Dior ανάμεσα σε πολλούς dj να παίζει μουσική στα πάρτι παρουσίασης των καλλυντικών του οίκου σε όλα τα καταστήματα γνωστής αλυσίδας της Νέας Υόρκης για τα έτη 2014-2015!

Ηλίας Μαραβέγιας

Keywords
Τυχαία Θέματα