Η Red Bull πληρώνει «χρυσό» το σλόγκαν

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ Red Bull πληρώνει «χρυσό» το σλόγκανΔευτέρα, Οκτώβριος 13, 2014 - 12:29

Δεν δίνει φτερά, δεν δίνει όμως και αρκετά λεφτά. Το site της Red Bull «έπεσε» από τους καταναλωτές που μπήκαν για να διεκδικήσουν την αποζημίωση ύψους 8 ευρώ που υποσχόταν η εταιρία επειδή το σλόγκαν της «δίνει φτερά» κρίθηκε παραπλανητικό. Σύμφωνα με τους δύο δικαστικούς συμβιβασμούς στους οποίους κατέληξε την περασμένη

εβδομάδα, θα πληρώσει ποσό που αντιστοιχεί σε 10.290.000 ευρώ στους «παραπλανηθέντες» καταναλωτές. Αρχικά έγινε γνωστό ότι οποιοσδήποτε αγόρασε το αναψυκτικό από 1η Ιανουαρίου 2002 έως τις 3 Οκτωβρίου 2014 δικαιούται να λάβει ως αποζημίωση είτε 8 ευρώ μετρητά (10 δολάρια) είτε προϊόντα Red Bull αξίας 11,8 ευρώ (15 δολάρια).

Χωρίς απόδειξη

Για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται να προσκομίσουν απόδειξη αγοράς του αναψυκτικού, αρκεί απλώς να κάνουν διαδικτυακή αίτηση πριν από τις 2 Μαρτίου 2015.

Το σάιτ δέχθηκε 4,6 εκατομμύρια επισκέψεις μέσα σε 24 ώρες. Παρότι οι περισσότερες από τις αιτήσεις μπορεί να είναι ψευδείς, το πιθανότερο είναι ότι το ποσό της αποζημίωσης θα μειωθεί σε 2,37 ευρώ (3 δολάρια). Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η επιστροφή αφορά μόνο καταναλωτές που αγόρασαν το προϊόν στις ΗΠΑ.

Σε μία από τις αγωγές που κατατέθηκαν, καταναλωτής ο οποίος αγοράζει το προϊόν εδώ και χρόνια έγραψε ότι δεν έχει δει καμία αύξηση ούτε στις επιδόσεις του ούτε στην ταχύτητα αντίδρασης. Η εταιρία συμφώνησε να αλλάξει τη διαφημιστική καμπάνια της, αλλά επιμένει ότι αυτή δεν υπήρξε παραπλανητική σε καμία φάση της. Ο δικαστικός συμβιβασμός αναμένεται να επισημοποιηθεί τον Μάιο και οι επιστροφές χρημάτων θα πραγματοποιηθούν τις 150 μέρες που θα ακολουθήσουν την τελική υπογραφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα