Η Madame Gu «τρέλανε» τη Θεσσ/νίκη

SHOWBIZΗ Madame Gu «τρέλανε» τη Θεσσ/νίκηΠέμπτη, Απρίλιος 24, 2014 - 15:20

Ποια είναι η «Madame Gu» που κέντρισε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων στη Θεσσαλονίκη; Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το υπερπολυτελές γαλανόλευκο γιοτ που από τις 11 Απριλίου κοσμούσε το λιμάνι της συμπρωτεύουσας και απέπλευσε δέκα μέρες μετά. Με μήκος σχεδόν όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου (99 μέτρα) και πλάτος ίσο με το μισό του Λευκού Πύργου, το υπερπολυτελές σκαρί με διεθνή βραβεία design

γοήτευσε τον Θερμαϊκό και εντυπωσίασε τους Θεσσαλονικείς από τη στιγμή που «έδεσε» στην πόλη, προερχόμενο από τον Βράχο του Γιβραλτάρ, έπειτα από πολυήμερο ταξίδι.

Η εμφάνιση της «Madame Gu» με το εντυπωσιακό μέγεθος (το 2013, όταν καθελκύστηκε, ήταν το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γιοτ που είχε κατασκευαστεί ποτέ στα ναυπηγεία της Ολλανδίας και το 32ο μεγαλύτερο παγκοσμίως) δεν είναι το μόνο στοιχείο που προσελκύει τα βλέμματα. Οι επιβάτες που μεταφέρει στις καμπίνες-σουίτες της παρέμειναν «αόρατοι» καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της θαλαμηγού στο λιμάνι έχοντας προκαλέσει έντονη φημολογία γύρω από την ταυτότητά τους (το γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει δώδεκα άτομα και άλλα 36 πλήρωμα).
Φήμες αναφέρουν ότι η θαλαμηγός ανήκει σε Ρώσο δισεκατομμυριούχο και χρησιμοποιείται συνήθως από εκατομμυριούχους, κυρίως από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, για να διασχίζουν τον κόσμο. H «Madame Gu» είχε εμφανιστεί άλλη μία φορά στη χώρα μας, συγκεκριμένα πέρυσι στην Κέρκυρα. Οι πληροφορίες ήθελαν τότε τον Ρώσο εκατομμυριούχο Αντρέι Σκοτς, έναν από τους 300 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη και τον 19ο πλουσιότερο Ρώσο, να περιλαμβάνεται μεταξύ των επιβαινόντων και μάλιστα όχι για τουρισμό, αλλά για δουλειές. Τότε τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο 47χρονος Σκοτς (η περιουσία του αποτιμάται σε περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια) είχε επισκεφτεί το νησί των Φαιάκων για να μελετήσει μια έκταση που είχε πουληθεί σε εταιρεία του Ρομάν Αμπράμοβιτς και την οποία σκόπευε να αξιοποιήσει τουριστικά.

Το «πλωτό διαμάντι» με τους μυστηριώδεις επιβάτες του, που μαγνητίζει τα βλέμματα από όπου κι αν περνάει, χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί στα διεθνούς φήμης ολλανδικά ναυπηγεία Feadship. Σχεδιάστηκε από το διάσημο γραφείο σχεδιαστών Andrew Winch Designs (AWD), ενώ η ναυπηγική αρχιτεκτονική του έγινε από την ομάδα των De Voogt Naval Architects. Μάλιστα το γραφείο σχεδιαστών Andrew Winch Designs τιμήθηκε με το σημαντικό βραβείο Neptune για τον εξωτερικό σχεδιασμό του γιοτ. Η τεραστίων διαστάσεων θαλαμηγός είναι υπερατλαντικής εμβέλειας και μπορεί να αναπτύξει αρκετά υψηλές ταχύτητες (της τάξης των 24 κόμβων η ανώτατη), ενώ διαθέτει δεξαμενές καυσίμων χωρητικότητας 250.000 λίτρων.

Εύη Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα