Φαρμακοποιός «έσπρωχνε» χάπια σε τοξικομανείς

ΡΕΠΟΡΤΑΖΦαρμακοποιός «έσπρωχνε» χάπια σε τοξικομανείςΤρίτη, Ιούλιος 14, 2015 - 14:26

Εναν φαρμακοποιό που... πλούτιζε με «πελάτες» δεκάδες τοξικομανείς στους οποίους χορηγούσε ναρκωτικά χάπια συνέλαβε η Ασφάλεια Αττικής έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησε η Δίωξη Ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», εδώ και αρκετό καιρό οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας είχαν σοβαρές ενδείξεις για την παράνομη δραστηριότητα του εν λόγω Αθηναίου φαρμακοποιού και έτσι άρχισαν να παρακολουθούν

διακριτικά το φαρμακείο του επί της οδού Αχαρνών.

Σχεδόν σε καθημερινή βάση οι αστυνομικοί έβλεπαν να μπαινοβγαίνουν στο κατάστημα δεκάδες χρήστες ναρκωτικών από την ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα την περασμένη Παρασκευή να εισβάλουν στο φαρμακείο και να συλλάβουν τον ιδιοκτήτη του μαζί με τέσσερις τοξικομανείς που εκείνη την ώρα είχαν προμηθευτεί χάπια.

Ιατρικές συνταγές

Μάλιστα είχαν στα χέρια τους ιατρικές συνταγές που, όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη της έρευνας, ήταν πλαστές. Η συνταγογράφηση αφορούσε -σύμφωνα με πληροφορίες- πάνω από 200 βαριά ηρεμιστικά χάπια αλλά και ναρκωτικά, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και ένα πιστόλι κρότου λάμψης, το οποίο κατείχε παράνομα. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στα βόρεια προάστια βρέθηκαν και άλλες ποσότητες ναρκωτικών δισκίων, τις οποίες προέκυψε ότι κατείχε παράνομα.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την έρευνα προέκυψε ότι τις ιατρικές συνταγές, τόσο στους τοξικομανείς όσο και στον συλληφθέντα φαρμακοποιό, χορηγούσε επίσης με παράνομο τρόπο -και βέβαια με το αζημίωτο- ένας γιατρός παθολόγος, ο οποίος λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου δεν συνελήφθη.

Ωστόσο το όνομα του γιατρού αναφέρεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση και το πρόσωπο αυτό αναμένεται να κληθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Θ. ΠΑΝΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα