Επικήρυξαν με 100.000 € Τυνήσιο για το μακελειό στο Βερολίνο

ΚΟΣΜΟΣΕπικήρυξαν με 100.000 € Τυνήσιο για το μακελειό στο ΒερολίνοΠέμπτη, Δεκέμβριος 22, 2016 - 18:13

Διαστάσεις τραγωδίας για την ικανότητα της γερμανικής αστυνομίας λαμβάνει η έρευνα για το μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου (φωτό). Κι αυτό όχι μόνον επειδή συνέλαβαν τον λάθος άνθρωπο, αλλά κι επειδή ο Τυνήσιος που καταζητούν και επικήρυξαν με 100.000 ευρώ έχοντας βρει τα στοιχεία του στο σημείο της επίθεσης -ίσως και μέσα στο φορτηγό- ήταν άτομο γνωστό για τις διασυνδέσεις του

με τρομοκράτες.

Οι Αρχές είχαν υποψίες σε βάρος του 24χρονου ότι προετοίμαζε επίθεση, ενώ τον Νοέμβριο είχε ειδοποιηθεί σχετικά το κέντρο καταπολέμησης της τρομοκρατίας. «Η δικαστική αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας είχε ξεκινήσει έρευνα με τη συνδρομή της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας εξαιτίας των υποψιών σχετικά με την προετοιμασία μιας σοβαρής εγκληματικής ενέργειας, που αντιπροσώπευε κίνδυνο για την ασφάλεια του κράτους» δήλωσε ο Ραλφ Γέγκερ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου στη δυτική Γερμανία, όπου διέμενε ο ύποπτος φέτος.

Επισήμανε, δε, ότι ο Τυνήσιος είχε επαφές με ισλαμιστές στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία. Ο ίδιος είπε ότι ο ύποπτος είχε αιτηθεί να του χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία και η αίτησή του είχε απορριφθεί τον Ιούλιο. Κάθε προσπάθεια απέλασής του προς την Τυνησία δεν καρποφόρησε, καθώς δεν διέθετε έγγραφα ταυτότητας και οι Αρχές της Τυνησίας αμφισβητούσαν ότι ήταν υπήκοός τους.

Ο Τυνήσιος μετακόμισε από τη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία τον Φεβρουάριο του 2016 και προσπάθησε να εγκατασταθεί μόνιμα στη γερμανική πρωτεύουσα, προερχόμενος από την Ιταλία, όπου είχε φτάσει το 2012. Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι ο Τυνήσιος που αναζητείται χρησιμοποιούσε διαφορετικά ονόματα, με πιο πρόσφατα γνωστό στις Αρχές το Ανίς Αμρί.

Keywords
Τυχαία Θέματα