Ενας και... μοναδικός!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕνας και... μοναδικός!Τρίτη, Φεβρουάριος 24, 2015 - 16:48

Ο 68χρονος Γιώργος Ζάκας ήταν ο νικητής στα καλλιστεία ηλικιωμένων που έγιναν στον Αγιόκαμπο Λάρισας, καθώς ήταν ο μόνος που αψήφησε το τσουχτερό κρύο και περπάτησε στη «γέφυρα της ομορφιάς» φορώντας μόνο μαγιό και σαγιονάρες!
Η πασαρέλα για τον Mr Συνταξιούχο στήθηκε ειδικά για την εκδήλωση στον παραλιακό δρόμο του χωριού, ενώ στον θαρραλέο 68χρονο απονεμήθηκε το χρηματικό έπαθλο των 150 ευρώ. Μάλιστα ο εμπνευστής του εναλλακτικού διαγωνισμού

ομορφιάς και συνταξιούχος ναυτικός Γρηγόρης Ντάφης τού δώρισε και μερικά ζευγάρια μάλλινες κάλτσες για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες και «αγκαλιάστηκε» από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Αγιόκαμπου Λάρισας, που χειροκρότησαν την προσπάθεια.

Θεσμός

Οπως ανέφερε στην «Espresso» ο εμπνευστής και διοργανωτής των καλλιστείων ηλικιωμένων Γρηγόρης Ντάφης, όλα κύλησαν όπως ακριβώς τα είχε υπολογίσει, ενώ ήδη έχει στο μυαλό του την επόμενη διοργάνωση. «Στόχος μου είναι τα καλλιστεία ηλικιωμένων να γίνουν θεσμός και να τα παρακολουθούν από κοντά ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες» λέει. «Στις καθιερωμένες εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας καταφέραμε να χαρίσουμε διασκέδαση κι αυτός ουσιαστικά ήταν και ο σκοπός μας. Μας τα χάλασε λίγο το κρύο γιατί, αν και είχαμε κι άλλες συμμετοχές, τελικά μόνο ο Γιώργος Ζάκας τόλμησε να εμφανιστεί με το μαγιό του κι αυτό γιατί λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους οι υπόλοιποι δεν το τόλμησαν. Μέσα από την εκδήλωση αυτό που θέλω είναι να διαφημιστεί ακόμα περισσότερο ο όμορφος Αγιόκαμπος, ώστε να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών και τον χειμώνα».


Για να δώσει στην εμφάνισή του και καρναβαλικό χαρακτήρα, ο νικητής φόρεσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ένα ζευγάρι αποκριάτικα γυαλιά αλλήθωρου ήρωα. «Στις μέρες που διανύουμε θέλαμε να δώσουμε λίγη χαρά στον κόσμο» δήλωσε ο 68χρονος Γιώργος Ζάκας. «Πιστεύω πως το καταφέραμε αυτό, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στην εκδήλωση. Ο Γρηγόρης Ντάφης είχε κάνει πολύ καλή δουλειά κι όλα κύλησαν όπως έπρεπε. Μου φόρεσε μάλιστα κι ένα στεφάνι ελιάς που ο ίδιος είχε φτιάξει».


Ο συνταξιούχος ναυτικός Γρηγόρης Ντάφης, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον Αγιόκαμπο, είχε παρακολουθήσει ανάλογα καλλιστεία πρώτη φορά από κοντά σε ένα από τα επαγγελματικά ταξίδια του στη Βενεζουέλα.

Θάνος Μακρογαμβράκης

καλλιστεία ηλικιωμένωνΑγιόκαμποςΛάρισαΓρηγόρης Ντάφης
Keywords
Τυχαία Θέματα