43 (!) σφαίρες στον αρχιφύλακα του Δομοκού

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠού στρέφονται οι έρευνες43 (!) σφαίρες στον αρχιφύλακα του ΔομοκούΤρίτη, Φεβρουάριος 24, 2015 - 16:38

Σε «συμβόλαιο θανάτου» που υπογράφηκε μέσα στις φυλακές και ανατέθηκε σε κάποιους από τους σκοτεινούς διαδρόμους του υποκόσμου προσανατολίζουν τις έρευνές τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας για τη στυγερή εκτέλεση του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Καλλιμάνη. Μάλιστα εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι με το υποπολυβόλο καλάσνικοφ και το εννιάρι πιστόλι (που γάζωσαν με

43 σφαίρες τον αρχιφύλακα) να είναι πρώην κρατούμενοι φυλακών στις οποίες υπηρετούσε στο παρελθόν το θύμα.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους μαρτυρία ότι οι εκτελεστές σταμάτησαν μόνο όταν γάζωσαν με σφαίρες το τζιπ του αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος υψίστης ασφαλείας, ώστε να βεβαιωθούν ότι ήταν νεκρός: «Η κίνηση αυτή δείχνει πως οι δράστες είχαν άγχος για το αποτέλεσμα, φοβούμενοι μήπως τους αναγνώρισε το θύμα, καθώς με τους πρώτους πυροβολισμούς φαίνεται πως γύρισε το κεφάλι του για να δει από πού προέρχονταν» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.

Μάλιστα το γεγονός ότι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση του 47χρονου πατέρα δύο παιδιών είναι «καθαρά» όσον αφορά τρομοκρατικές ενέργειες απομακρύνει το ενδεχόμενο η δολοφονία να είναι έργο κάποιας οργάνωσης, χωρίς όμως να το βγάζει από το «κάδρο» των ερευνών. Παράλληλα οι υποψίες για ενέργεια κακοποιών του κοινού Ποινικού Δικαίου ενισχύονται από το γεγονός ότι το καλάσνικοφ είχε χρησιμοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 από συμμορία Ρώσων και ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ σε απόπειρα εισβολής σε τράπεζα του Ασπροπύργου. Το ερώτημα που απασχολεί τους ερευνητές της Ασφάλειας είναι αν με το συγκεκριμένο όπλο πυροβόλησε τον άτυχο αρχιφύλακα ένα από τα μέλη της ίδιας συμμορίας ή αν αυτό πέρασε σε άλλα χέρια.

Εκφοβισμός

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η δολοφονία του 47χρονου να έγινε για εκφοβισμό των σωφρονιστικών υπαλλήλων που υπηρετούν στις φυλακές «τύπου Γ», ώστε υπό τον φόβο της απειλής για τη ζωή τους να αναγκάζονται να υποκύπτουν στις απαιτήσεις Ελλήνων και αλλοδαπών κακοποιών ή μελών τρομοκρατικών οργανώσεων που εκτίουν ποινές στον Δομοκό. Μάλιστα στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει οι απειλές που είχε δεχτεί στο παρελθόν ο Σεραφείμ Καλλιμάνης από αλλοδαπό αρχιμαφιόζο, όταν ο αρχιφύλακας επέβαλε πειθαρχική ποινή στο δεξί του χέρι, έπειτα από επεισόδιο με μαχαίρωμα.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι κάτοικοι στη μικρή γειτονιά της παραλιακής περιοχής Κούβελα, στη Στυλίδα, συγκλονίστηκαν από τις απανωτές ριπές ενός υποπολυβόλου και τον ξερό κρότο πυροβολισμών από ένα πιστόλι των εννέα χιλιοστών. Αμέσως πετάχτηκαν από τα σπίτια τους και είδαν ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen Passat να απομακρύνεται με ταχύτητα από την περιοχή και να στρίβει με κατεύθυνση προς την εθνική οδό.

Η σύντροφος και η μητέρα του αδικοχαμένου σωφρονιστικού πετάχτηκαν έντρομες από την εξοχική κατοικία τους και αντίκρισαν τον αγαπημένο τους νεκρό μέσα στο αυτοκίνητό του. Σε μια οργισμένη ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ενωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων κάνει λόγο για τρομοκρατία:

«Δυστυχώς, το αίμα που έχει κυλήσει εντός και εκτός των φυλακών δεν έχει ικανοποιήσει ακόμα τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της άνανδρης και καλά σχεδιασμένης τρομοκρατικής ενέργειας. Δεν ξεδίψασαν με το αίμα που κύλησε από το λαρύγγι του συναδέλφου μας Γιώργου, που δολοφονήθηκε στο Κ.Κ. Μαλανδρίνου και πολύ φοβόμαστε ότι ούτε το τρύπιο κορμί με 40 και πλέον σφαίρες του Μάκη θα τους χορτάσει».

Η ένοπλη επίθεση το 2010 στον Σπ. Λαχανά

Αλλος ένας σωφρονιστικός υπάλληλος είχε δεχθεί το 2010 παρόμοια ένοπλη επίθεση με τον Σεραφείμ Καλλιμάνη και από τότε είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, όπως αποκάλυψε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. «Το δικηγορικό μας γραφείο θέλει να αναδείξει και το δράμα του σωφρονιστικού υπαλλήλου Σπυρίδωνος Λαχανά, ο οποίος στις 10 Μαρτίου του 2010 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (πυροβολισμοί από απόσταση), αφού δέχτηκε επίθεση με σκοπό την αφαίρεση της ζωής του για λόγους καθαρά εκδικήσεως από πρόσωπα που είχαν αποφασίσει να διαπράττουν τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα, βρίσκεται σήμερα παράλυτος, καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα και εγκαταλειμμένος από το ελληνικό κράτος.

»Συγκεκριμένα, παρότι η απόπειρα εκτελέσεώς του έχει γίνει εδώ και πέντε έτη, δεν αναγνωρίζεται από το ελληνικό Δημόσιο ότι είναι παθών στην υπηρεσία, αφού η απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του έγινε εκτός των φυλακών όπου υπηρετούσε και, κατά την άποψη του Δημοσίου, μπορεί να οφείλεται ακόμη και σε προσωπικές του διαφορές» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα