Εμμηνόπαυση και εξάσκηση

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕμμηνόπαυση και εξάσκησηΠαρασκευή, Ιούνιος 17, 2016 - 18:15

Η εμμηνόπαυση είναι ένας σταθμός στη ζωή των γυναικών, όπου συμβαίνουν ριζικές μεταβολές στον οργανισμό τους.

Θα δούμε, λοιπόν, πώς μπορεί η γυμναστική να βελτιώσει την ποιότητα στην καθημερινότητα της γυναίκας σε αυτήν τη σημαντική φάση της ζωής της.

Το πρώτο που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η πτώση της καλής διάθεσης της γυναίκας

που βρίσκεται στην εμμηνόπαυση. Η κακή ψυχολογία πιθανόν να προέρχεται από την εισαγωγή της σε μια περίοδο μη αναπαραγωγική.

Μην ξεχνάτε, όμως, ότι παραμένει παραγωγική. Ξεκινώντας, λοιπόν, γυμναστική, νιώθει ότι παραμένει ενεργή και επιτέλους ασχολείται με τον εαυτό της περισσότερο χρόνο. Με την ένταση της γυμναστικής ανεβαίνουν τα επίπεδα των ενδορφινών, οι οποίες προσφέρουν ψυχική ανάταση και υγεία.



Στην περίοδο της εμμηνόπαυσης μια σημαντική (οργανική) μεταβολή είναι η μείωση της οστικής πυκνότητας της γυναίκας, με αποτέλεσμα την οστεοπενία και την οστεοπόρωση. Η γυμναστική γενικώς και ειδικότερα η γυμναστική με αντιστάσεις (βάρη) προλαμβάνει αυτήν τη δυσάρεστη επίπτωση στον σκελετό της γυναίκας.

Σωματική διάπλαση

Επιπλέον, η γυμναστική τη βοηθά να ελέγξει τη σωματική διάπλασή της, καίγοντας λίπος και αυξάνοντας την άλιπη μάζα, με όλα τα ευεργετήματα που της προσφέρει αυτό και σαφώς ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή της, όταν κοιτάζει τον καθρέφτη της, και νιώθοντας ευεξία.

Η γυμναστική που θα πρέπει να επιλέξει η εμμηνοπαυσιακή γυναίκα είναι μεικτή. Θα πρέπει να ξεκινά με αερόβια προπόνηση (διάδρομος, ελλειπτικό, ομαδικά προγράμματα κ.λπ.) που καίει το λίπος και να συνεχίζει κάνοντας ένα κυκλικό πρόγραμμα, με μηχανήματα που θα της προσφέρουν μυϊκή και οστική ενδυνάμωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα