Σκότωσαν βουλευτίνα των Εργατικών

ΚΟΣΜΟΣΣκότωσαν βουλευτίνα των ΕργατικώνΠαρασκευή, Ιούνιος 17, 2016 - 16:55

Η ένταση του διλήμματος που κυριαρχεί στη Βρετανία εν όψει του δημοψηφίσματος για το Brexit έχει ήδη το πρώτο θύμα της. Η βουλευτίνα του Εργατικού Κόμματος Τζο Κοξ (φωτό) νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επίθεση που δέχθηκε χθες στο Μπρίστολ, ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους της. Η 41χρονη μητέρα δύο παιδιών, σύμφωνα με αυτόπτη

μάρτυρα, προσπάθησε να παρέμβει σε καβγά μεταξύ δύο ανδρών.

Ο ένας από αυτούς τράβηξε όπλο από μια τσάντα και πυροβόλησε δύο φορές, ενώ -σύμφωνα με το Channel 4- η Κοξ δέχθηκε επίθεση και με μαχαίρι. Σύμφωνα με μαρτυρία που μεταδόθηκε από το Sky News, ο δράστης φώναξε «Πρώτα η Βρετανία». Σύμφωνα με τη «Mirror», η βουλευτής δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς, ο ένας εκ των οποίων στο πρόσωπο, ενώ ο 50χρονος δράστης φέρεται ότι τη μαχαίρωσε περισσότερες από έξι φορές.

Μόλις έγινε γνωστή η επίθεση, τόσο η πλευρά του «Stronger In», που μάχεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όσο και οι πλευρά του Brexit, ανακοίνωσαν τη διακοπή των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματίσει για χθες. Ιδιαίτερα ανήσυχος για την επίθεση σε βάρος της Κοξ δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ η ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν είπε ότι αισθάνεται «εντελώς σοκαρισμένος» από την είδηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα