Ελληνίδα στο Εβερεστ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕλληνίδα στο Εβερεστ!Δευτέρα, Δεκέμβριος 12, 2016 - 13:20

Η 37χρονη Κική Τσακαλδήμη από την Αλεξανδρούπολη θέλει να κατακτήσει την ψηλότερη κορυφή του κόσμου

Από τον Εβρο στο Εβερεστ φιλοδοξεί να φτάσει μια 37χρονη, η οποία μπορεί να άρχισε την ορειβασία μόλις πριν από δύο χρόνια, ωστόσο είναι αποφασισμένη να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή την ερχόμενη άνοιξη!

Η δυναμική Κική Τσακαλδήμη

εργάζεται στη δημοτική βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπολης και είναι οργανώτρια και παρουσιάστρια του τοπικού TEDx. Αυτές τις ημέρες προπονείται σκληρά για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του φιλόδοξου εγχειρήματός της.

Στο Εβερεστ έχουν ανέβει περίπου 400 γυναίκες από όλον τον κόσμο και ανάμεσά τους δεν βρίσκεται ούτε μία Ελληνίδα. Ισως όμως από την ερχόμενη άνοιξη στον κατάλογο να προστεθεί η Κική Τσακαλδήμη, η οποία «εργάζεται» πυρετωδώς για να καταφέρει τον άθλο της!

Μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσής της στα ελληνικά βουνά, συμπεριλαμβανομένου του Ολύμπου, είχε έρθει η ώρα να ανέβει σε πραγματικά ψηλές κορυφές. Ετσι, στις 19 Αυγούστου 2016 η νεαρή έφτασε στην κορυφή του όρους Κάζμπεκ, στη Γεωργία, στα 5.047 μέτρα! Αυτό το διάστημα η 37χρονη Κική βρίσκεται στο Εκουαδόρ και ετοιμάζεται να ανέβει στο υψηλότερο βουνό της χώρας, με κορυφή στα 6.263 μέτρα, που βρίσκεται στην Cordillera Occidental των Ανδεων.



Η ελληνική αποστολή «Higher than Everest» θα επιχειρήσει την ανάβαση στο Εβερεστ (8.848 μέτρα) τον Μάιο του 2017. Η επιχείριση θα διαρκέσει δύο μήνες, με προετοιμασία από τον Απρίλιο. Ολα τα προηγούμενα χρόνια η θαρραλέα ορειβάτισσα ασχολείται με διάφορα αθλήματα, ενώ λατρεύει και τη θάλασσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα