Νέα «επίσκεψη» από τα... γνωστά αρκουδάκια σε κατοικημένη περιοχή της Καστοριάς

ΡΕΠΟΡΤΑΖΝέα «επίσκεψη» από τα... γνωστά αρκουδάκια σε κατοικημένη περιοχή της ΚαστοριάςΔευτέρα, Δεκέμβριος 12, 2016 - 13:18

Την επανεμφάνισή τους κοντά στον αστικό ιστό έκαναν τα -γνωστά πλέον- αρκουδάκια της Καστοριάς! Εναν μήνα μετά τη νυχτερινή... έξοδό τους στο κέντρο της πόλης και την επίσκεψή τους στην αγαπημένη τους παιδική χαρά, τα δύο ζώα εθεάθησαν ξανά να κόβουν βόλτες κοντά σε κατοικημένη περιοχή, προκαλώντας εκ νέου πονοκέφαλο στις τοπικές Αρχές.

Αυτή τη φορά οι μικρές αρκούδες, ηλικίας 1,5 έτους, που δεν τις... πιάνει ύπνος, δεν εμφανίστηκαν στις όχθες της λίμνης, αλλά κοντά

στην περιοχή Πέτρα Καστοριάς. Επίσης, δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας και των εθελοντών της περιβαλλοντικής οργάνωσης Καλλιστώ για να απομακρυνθούν, καθώς τα άγρια ζώα γρήγορα χάθηκαν στα δάση της περιοχής.



Εκείνο που προβληματίζει τις Αρχές και την περιβαλλοντική οργάνωση είναι ο κίνδυνος του τροχαίου ατυχήματος εξαιτίας των δύο ζώων, ειδικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο του οδικού δικτύου, στην είσοδο της πόλης. Στελέχη της οργάνωσης έχουν ζητήσει από το Δασαρχείο Καστοριάς την άμεση τοποθέτηση προειδοποιητικής σήμανσης (δύο φορητές πινακίδες με αναλάμπουσες λυχνίες) για τους οδηγούς, με σκοπό την αποτροπή του ενδεχόμενου σύγκρουσης διερχόμενου οχήματος με τις αρκούδες, που συνηθίζουν να διασχίζουν τον δρόμο σε εκείνο το σημείο για να πάνε στο «σπίτι» τους στο δάσος. Φαίνεται, πάντως, ότι τα συγκεκριμένα αρκουδάκια θα συνεχίσουν να βολτάρουν πέριξ της Καστοριάς, καθώς έχουν εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία και τρελαίνονται να παίζουν στην παιδική χαρά, στις παρυφές της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα