Είναι ικανοί για ΟΛΑ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕίναι ικανοί για ΟΛΑ!Δευτέρα, Δεκέμβριος 15, 2014 - 17:45

Η μετεξέλιξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών σε μια νέα 17Ν ανησυχεί τους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο από τη στιγμή που η συγκεκριμένη οργάνωση αναβαθμίζει την επιχειρησιακή δράση της βήμα προς βήμα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν είναι διόλου απίθανο να προχωρήσει σε πιο δυναμικές ενέργειες, ακόμα και σε δολοφονία προσώπου.


Την

ίδια ώρα έρχεται στο φως ένα άγνωστο στοιχείο από την επίθεση της ΟΛΑ στην κατοικία του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι τον περασμένο Απρίλιο, το οποίο η Αντιτρομοκρατική είχε κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό. Σε εκείνη την επίθεση τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης είχαν εμφανιστεί πεζή απέναντι από την πρεσβευτική κατοικία και την είχαν γαζώσει με τα ίδια καλάσνικοφ με τα οποία «χτύπησαν» και την ισραηλινή πρεσβεία στο Ψυχικό.


Εκείνη την εποχή ουδείς είχε κάνει λόγο για το μέσο διαφυγής των δραστών από την περιοχή. Κι όμως, τρεις μέρες έπειτα από την επίθεση η Αντιτρομοκρατική είχε ανακαλύψει το μέσο διαφυγής τους, χωρίς όμως να το ανακοινώσει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τρομοκράτες της ΟΛΑ είχαν φύγει από την περιοχή χρησιμοποιώντας ένα κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla, στο οποίο είχαν προσαρμόσει έναν μπλε αστυνομικό φάρο, ώστε να μοιάζει με συμβατικό της Ασφάλειας! Ετσι τη στιγμή που κατέφθαναν τα πρώτα περιπολικά, οι μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και τα οχήματα της Ασφάλειας που περιπολούσαν στην περιοχή, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι σε ένα άλλο αυτοκίνητο με φάρο, που απομακρυνόταν με ταχύτητα, επέβαιναν οι δράστες της επίθεσης!«Πρόκειται για πρακτική που χρησιμοποιούσε κατά καιρούς και η 17Ν, που δεν ξεχνάμε ότι διέθετε τότε ακόμα και ασθενοφόρο για να πραγματοποιεί τις παρακολουθήσεις των στόχων της» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Με κλεμμένο αυτοκίνητο


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική έχουν καταλήξει σε ακόμα ένα δεδομένο, το οποίο επίσης τους προβληματίζει. Οι τρομοκράτες που αποτελούν την επιχειρησιακή ομάδα της ΟΛΑ είναι πρόσωπα «άφθαρτα», δηλαδή δεν έχουν απασχολήσει για το παραμικρό τις Αρχές και πιθανότατα έχουν αποφύγει να εμπλακούν στον επαναστατικό «βιότοπο» της πλατείας Εξαρχείων. Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής για την ταυτότητά τους είναι σχεδόν μηδαμινά, όπως συνέβαινε με τη 17Ν πριν από τη μοιραία γι' αυτήν δολοφονία του ταξίαρχου Σόντερς το 2000!

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα