Απόστρατος αστυνομικός σε «ρόλο» υπαλλήλου της ΕΥΠ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑπόστρατος αστυνομικός σε «ρόλο» υπαλλήλου της ΕΥΠΔευτέρα, Δεκέμβριος 15, 2014 - 16:45

«Μαϊμού» ήταν οι δήθεν σύμβουλοι επενδύσεων που εξαπατούσαν επιχειρηματίες αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά. Για να πείθουν για το... κύρος τους συνοδεύονταν από έναν απόστρατο αστυνομικό που υπηρετούσε παλαιότερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας και εμφανιζόταν ως υψηλόβαθμος υπάλληλος της ΕΥΠ!


Στο σπίτι του φερόμενου ως αρχηγού της σπείρας βρέθηκαν δεκάδες πίνακες γνωστών Ελλήνων ζωγράφων που κατασχέθηκαν και οι ειδικοί της Εθνικής Πινακοθήκης θα αποφανθούν αν πρόκειται για γνήσιους

ή για ακριβή αντίγραφα. Αν είναι γνήσιοι, θα διερευνηθεί το πώς έφτασαν στα χέρια των δραστών, καθώς η αξία τους εκτιμάται σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!
Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβε πέντε άτομα, ανάμεσά τους και μια Ελληνίδα που έπαιζε σημαντικό ρόλο στις εξαπατήσεις. Στη σπείρα συμμετείχε επίσης ένα ζευγάρι από την Ιταλία, το οποίο αναζητείται, ενώ ερευνάται ο ρόλος άλλων δύο Ιταλών.

Η έρευνα άρχισε όταν ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών κατήγγειλε στους «Αδιάφθορους» τον περασμένο Ιούλιο ότι ένας Ελληνας και ένας Ιταλός που συστήθηκαν ως επιχειρηματίες με υψηλές διασυνδέσεις στην Ιταλία θα κανόνιζαν να πραγματοποιήσει μεγάλη επένδυση εισάγοντας σίδηρο σε χαμηλές τιμές. Οταν ο επιχειρηματίας κατάλαβε την απάτη, οι δράστες εξαφανίστηκαν τσεπώνοντας και 65.000 ευρώ.


Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τον Ιούνιο ο εγκέφαλος της σπείρας, ο Ιταλός συνεργός του και ο απόστρατος αστυνομικός εξαπάτησαν επίσης δύο επιχειρηματίες από την Κένυα, οι οποίοι ενδιαφέρονταν για επενδύσεις. Οι τρεις απατεώνες κατάφεραν να τους αποσπάσουν 55.000 δολάρια με την υπόσχεση ότι μέσω των... γνωριμιών που διέθεταν θα τους έβαζαν σε διαγωνισμούς για τον κατασκευαστικό τομέα στη χώρα μας.

Θ. Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα